Супер серии за добър външен вид

5
Добави коментар
tsokala
tsokala

Супер серии за добър външен вид

07/02/2013г.

СУПЕР СЕРИИ ЗА ДОБЪР ВЪНШЕН ВИД

Какво значи супер серия и как се изпълнява?

Супер серията е комбинация от 2 серии изпълнени в последователност и без почивка между тях. Те се правят за мускулните групи с антагонистично разположение, а те са тези, които правят противоположните движения. Така например се прави комбинация между гръдна и гръбна мускулатура, предна и задна част на бедра, трицепс и бицепс, аддуктори и абдуктори, дълги гръбни мускули и корема и т.н.

Чрез супер сериите се цели увеличаване на обема и плътността, в резултат от тренировките и идеята е да се запази интензивността, без това да влияе на общата продължителност от тренировката. 

Супер сериите са подходящи за изчистване на мазнините и създаване на релефа. Те водят до висока пулсова честота по време на цялата тренировка, а освен това не претоварвате мускулите. Мускулите антагонисти имат близко разположени нервни центрове, което води до почивка на едната мускулна група, когато другата се натоварва. 

Сред най-популярните супер серии е комбинацията от трицепс и бицепс. Те представляват малки мускулни групи и съчетаването им в супер серия е голямо удобство за начинаещите, т.к. дейността на сърцето не се натоварва изключително много. 

За комбинирането на по-големи мускулни групи от типа гърди и гръб или предна и задна част на бедрата е характерно по-засиления процес на горене на мазнини, в резултат от по-трудното изпълнение. 

За мускулите на ръцете подходящи супер серии са сгъването, което натоварва бицепса и разгъване на скрипец с помощта на въже, който е подходящ за трицепс.

Комбинацията на различни упражнения може да става според стажа и индивидуалните предпочитания. Добре е редуването на комбинациите да става бързо, за да има по-голям ефект от супер серията.