10-те най-романтични града в света

11
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

С наближаване празника на влюбените започваме да мечтаем за романтични пътешествия с любимия човек – приятни разходки сред културни и исторически забележителности; следобеди в хубави малки кафетарии, опитвайки от ръчно направените им сладки; магнетични залези; вечери в уютни ресторанти, отпивайки сластно от чашата с вино; разходки на лунна светлина сред опияняваща атмосфера; дълги интимни утрини… Ако обаче сте били твърде заети да издирвате къде да заведете половинката си, The Ultimate Urban Travel Planning Guides направи избора от ваше име. Ето 10-те най-романтични града в света.

1. Венеция, Италия

Какво може да бъде по-романтично от разходка с гондола по канала, или обиколка на града през тесните улички и мостове, финиширайки на монументални площади? Ако не сте влюбени, там със сигурност ще се влюбите.

2. Париж, Франция

В Париж, любовта е във въздуха. И навсякъде, където наоколо се огледате. В разходки по Сена, в кафенето, в романтичните квартали като Монмартър, в Шанз-Елизе, в Айфеловата кула, осветена през нощта, и многото градини.

3. Прага, Чехия

Прага е един от най-добрите романтични градове, благодарение на безупречно запазената в стария град приказна архитектура. Вървейки ръка за ръка от замъка към стария градски площад през Карловия мост, и стоейки прегърнати, докато слушате звъна на 600-годишен астрономически часовник – вие се потапяте в рая на този романтичен град, изгубени в красотата му, през морето от кули и паважи.

4. Флоренция, Италия

Ренесансовата атмосфера във Флоренция, придава романтична атмосфера като в книга с приказки. Особено за любителите на изкуството. Усеща се духът на магическа обстановка, изпълнена с произведения на Микеланджело и Ботичели. Споделете с любимия човек невероятната гледка от върха на Дуомо. Насладете се на романтична вечеря на свещи в изискан ресторант с италианска кухня и вино, а за десерт я (го) целунете под лунната светлина на легендарния мост Vecchio.

5. Рим, Италия

Рим е един от най-ослепителните градове в света. Какво по-романтично от обяснение в любов пред фонтана „Ди Треви“ или посрещане на залеза, прегърнати на Испанските стълби. За вечеря изберете някое от кокетните ресторантчета в малките улички.

6. Лисабон, Португалия

Градът е разположен върху седем ниски хълма до река Тежу. В добавка към тази впечатляваща гледка са културното разнообразие и архитектура. Един поглед ви е нужен, за да се влюбите в града. Разходете се с любимия човек в центъра през широките, оградени с дървета, площади, украсени със сгради в стил арт нуво, тротоари с мозайка и улични кафенета.

7. Виена, Австрия

Романтични разходки през монументални пътища със саундтрак от класическите звуци на Моцарт. А, когато краката се нуждаят от почивка, на помощ идват теглените от коне карети. Влюбените добиват усещането за кралски живот, преминавайки покрай бляскавите дворци и музеи.

8. Севиля, Испания

Потопете се в екзотичния чар и атмосфера на един от най-красивите градове в Испания, столица на Андалусия. Ще бъдете впечатлени от страхотната мавританска архитектура. Не пропускайте да видите традиционна корида и да отидете на изпълнение на фламенко. За вечеря посетете някой вино енд тапас бар.

9. Буенос Айрес, Аржентина

Романтика изпълнена със страст и танго… и провокираща неочаквани желания. Улици, комбинация от европейска елегантност и латино-съблазняване, монументална архитектура, дърво-облицовани булеварди и заведения за хранене на открито…

10. Маракеш, Мароко

Маракеш предлага 1001 нощи на сетивните удоволствия, които да бъдат споделени с някой специален. Той е дом на може би най-романтичните бутикови хотели в света (наречени Riads), както и идеалното място за романтично бягство, заобиколени от палмови дървета, с изглед към Атласките планини, и разбира се пустинята Сахара, в близост…

Ако пък нямате възможност да пътувате в чужбина, заложете на най-романтичния град в България за 2012 г. – Бургас.

Коментари

коментар(а)

Подобни: градове, романтика