SMUGGLERS SWING CLUB and ALICE FRANCIS І 09.02.2013 І *Mixtape 5*

1
Добави коментар
ARTualno
ARTualno

SMUGGLERS SWING CLUB

and  ALICE FRANCIS  Electro Swing / Neo Charleston sensation from Germany discovered by Parov Stelar himself !

09.02.2013  *Mixtape 5*

Билети: 12 лв. в предварителна продажба в мрежата на Ticketstream -http://bit.ly/TOZDWJ 15 лв. в деня на събитието или на място

 

ELECTRO SWING СЕНЗАЦИЯТА ALICE FRANCIS ГОСТУВА НА SMUGGLERS SWING CLUB НА 9 ФЕВРУАРИ

ВИНТИДЖ ПОРЕДИЦАТА ЗАПОЧВА УДАРНО НОВАТА ГОДИНА С НАЙ-АКТУАЛНОТО ИМЕ ОТ ЛЕЙБЪЛА НА PAROV STELAR

SMUGGLERS SWING CLUB влиза в новата година с много нова музика, интересни артисти и големи планове за бъдещето. Първото събитие от винтидж поредицата за 2013 ще се състои на 9 февруари в столичния клуб Mixtape 5, когато организаторите от The Smugglers Collective и Kilbeggan Irish Whiskey имат удоволствието отново да ви поканят в своята машина на времето към ерата на суинга и рокенрола.

Специален гост на SMUGGLERS SWING CLUB този път ще едно от най-актуалните имена на европейската Electro Swing сцена, откритие на самия Parov Stelar и изгравяща звезда от неговия лейбъл, ALICE FRANCIS. Чаровната германка наскоро издаде дебютния си албум “St. James Ballroom” и заедно с групата си вече е покорила половин Европа като съпорт на имена като Parov Stelar Band и Caravan Palace. Следващата дестинация за Alice Francis е SMUGGLERS SWING CLUB на 9 февруари, когато ще излезе за пръв път пред българска публика.

Зад пулта по време на SMUGGLERS SWING CLUB ще са отново DJ-те от The Smugglers Collective, които ще представят най-доброто от старата школа, както и актуални Swing, Rock’n’Roll и Electro Swing хитове.

Освен стилно ретро и нео-ретро звучене, SMUGGLERS SWING CLUB ще предложи на своите гости незабравимо пътуване във времето, в което танци, музика и мода на отминали епохи ще преживеят своя ренесанс за една нощ. 

Специално за събитието, клуб Mixtape 5 ще бъде преобразен в истинска бална зала от годините на Голямата депресия в Щатите. На станалия вече традиция автентичен vintage будоар всички дами ще могат да се сдобият с ретро грим и прическа. Гостите на суинг клуба ще могат да увековечат парти атмосферата в специално изградения за целта photo corner. SMUGGLERS SWING CLUB крие и още много изненади. Елате и се уверете сами!

SMUGGLERS SWING CLUB ще отвори врати за всички фенове на музиката и естетиката на отминалото време на 9 февруари (събота) в клуб MIXTAPE 5 (бул. „България“ 1, в подлез „Галерия“). Началният час е 21:00, а стартът на винтидж треската ще бъде даден в 22:00 часа. 

Билетите са вече в продажба в мрежата на Ticketstream в цялата страна на цена от 12 лева. В деня на събитието и на място в Mixtape 5 билетът ще струва 15 лева.

 

За ALICE FRANCIS:

“Alice Francis e Първата Дама на новата суинг ера!”

В допълнение към уникалния си глас, поп мелодиите и джаз вокалите, наподобяващи величия като Billie Holiday и Eartha Kitt, огромната доза актьорския талант и кабаретно сценично поведение, Alice Francis бързо се отличава над мнозинството изгряващи Electro Swing музиканти и с изключителните си способности да създава хитове.

Заедно с групата си създава неповторимо звучене, съчетавайки чарлстона и джаза на 20-те години на миналия век с електронни и хип-хоп мотиви. Самата Alice Francis, която често е сравнявана с легендарната Josephine Baker, определя стила си с имена като “The New 20’s” или “Neo-Charleston”.

Kачествата й на артист, певец, композитор и убедителното й сценично присъствие бързо биват забелязани от самия кръстник на електро суинга Parov Stelar, който издава и дебютния албум на певицата през собствения си лейбъл Etage Noir. Следват хитове като едноименната “St. James Ballroom” и “Shoot Him Down”. В последствие Parov Stelar прави и няколко ремикса на “Shoot Him Down”, които веднага се превръщат в Electro Swing химни.

“The New 20’s” вече покори Ню Йорк, Лондон, Шанхай, Париж, Берлин, Виена и много други, а сега идва ред и на София.