Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Масло от Крил източник на Омега-3 мастни киселини

25
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Защо да изберете Krill Oil ,като хранителна добавка,която ще ви набави така необходимите за здравето Омега 3 мастни киселини?

Отговор :Маслото от крил е един от най-качествените източници в природата на омега-3 есенциални мастни киселини.

Крилът е зоопланктон, който може да живее до 10 години. Това е невероятно дълголетие за същество, което служи за храна на много други животни във водата. Той прекарва повечето време в избягване на хищници в студените дълбини на Антарктика, на около 100 м под повърхността. През нощта рояците от крил се придвижват към повърхността в търсене на фитопланктон.

Маслото от крил се намира естествено в тези ракообразни, като се извлича и продава като хранителна добавка. Крил маслото съдържа омега-3 мастни киселини , което е основната причина, то да става все по-популярно като хранителна добавка.

 

Най-добри предложения за масло от крил

 

►Масло от Крил 1000MG /Nature’s Bounty Krill oil

►Omega-3 Krill Oil 500 mg NATROL

►Omega-3 Krill Oil 1000mg Натрол

►KRILL OIL 100% Pure SWANSON

► Neptune Krill Oil Хербамедика

 

 

Повечето от нас приемат думата мазнини като нещо, което трябва да се избягва, но не всички мазнини са сходни. В действителност, „Омега 3 мастни киселини” са незаменими мастни киселини, необходими за нашето здраве и красота. Тези здравословни мазнини са съставени от DHA и СИП, които защитават нашите органи от дегенеративни заболявания, като стимулират метаболизма ни и изострят ума ни. DHA и СИП са градивните блокове на всички клетки в нашите жизненоважни органи и ние имаме нужда от тези хранителни вещества за нашето здраве и красота. 

 

КРАТЪК СПРАВОЧНИК ЗА РИБЕНОТО МАСЛО/ОМЕГА 3/FISH OIL/OMEGA 3

 

Проблемът е, че докато телата ни изискват Омега 3 мастни киселини за оптимално функциониране, те не могат да бъдат произведени от човешкото тяло.

Проучванията показват, че повечето БЪЛГАРИ страдат от дефицит на Омега 3 мастни киселини СИП и DHA, които са критични за оптималното здраве на сърцето, мозъка и тялото. 

Омега-3 може да бъде естествено получена при прием на риба и зеленчуци. 
Омега 3 мастни киселини трябва да бъдат придобити от добри източници, с цел да бъдат използвани за оптимално здраве. 

Другата причина маслото от крил да става все по-популярно е , защото то съдържа антиоксидант, наречен астаксантин. Антиоксидантите защитават нашия организъм и клетките ни от увреждане, причинено от действието свободните радикали( нестабилни вещества, които се смята, че допринасят за някои хронични заболявания). За разлика от много други антиоксиданти, астаксантин преминава кръвно-мозъчната бариера, където теоретично би могъл да защити очите, мозъка и централната нервна система от свободните радикали.

Холестерол
В едно проучване на 120 души са дадени крил масло, рибено масло или плацебо . Резултатите показали, че Крил маслото намалява нивата на LDL (обикновено се нарича лош холестерол с 34% и увеличаване на HDL добър холестерол с 43.5% в сравнение с пациентите, на които е давано плацебо. За сравнение, рибено масло намалява LDL холестерола с 4,6% и увеличава HDL холестерола с 4.2%.

Предменструален синдром
Предварителни изследвания показват, че маслото от крил може да спомогне за намаляване на симптомите на предменструалния синдром (ПМС), обаче, са необходими повече изследвания.

 

Приемането на хранителни добавки от крил също така има силен ефект при лечение на възпаления от различен характер. Многобройни изследвания разкриват неговото антитромбозно, антиаритмично, както и мощно противовъзпалително действие. То оказва положителен ефект при чернодробни нарушения и заболявания на дихателната система. Хора с високо кръвно налягане, инсулт, злокачествени заболявания, остеоартрити, депресия, пре-менструален синдром и болезнена менструация също могат да се възползват от положителния ефект от приема на масло от крил.

 
Странични ефекти
Хората с алергии към морски храни не трябва да използват Крил масло. Хората с нарушения в кръвосъсирването, не трябва да използват крил маслото, освен ако не са под контрола на квалифициран здравен специалист.

Крил масло трябва да се използват с повишено внимание от хора,които приемат билки и добавки, които се смята, че повишават риска от кървене, като например гинко билоба и чесън.