БГ Хип Хоп Награди нон-стоп

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Източник: Радила Радилова/ Div.bg

Вчера беше голям ден, така де, голяма вечер за българските хип хоп изпълнители и БГ хип хопа като цяло. Бяха раздадени първите награди в този жанр – събитие организирано от NG Partners, HiTsHOPMusicGroup и Hotdrink Communications. Водещи на церемонията бяха Лейди Би и Део.

Радила Радилова/ Div.bg

Не знаем дали сте си давали сметка от колко години съществува хип хоп в България. И на нас не ни беше съвсем ясно, но някои от ветераните в този стил го заявиха без колебание – занимавали са се с това от 25 години насам.

Е, щом в България има хип хоп от поне 25 години, крайно време беше да се раздадат награди на заслужилите. А такива колкото искате. Един от най-големите победители на тези награди беше Бобо, който грабна няколко статуетки, включително за пробив на годината. „Дим да ме няма“ бе наградена за песен на годината, за най-добра колаборация бяха отличени 100 кила и Лора Караджова, за най-добра група (познайте) – Ъпсурт, разбира се, а за рапър на годината бе обявен 100 кила, който да си го кажем направо – е, раздаде се през 2012 момчето.

Радила Радилова/ Div.bg

Ако трябва да сме честни, най-чаровната част от церемонията бяха изпълненията на „старите рапери“ Гумени глави, Рап нация, с които си спомнихме най-яките парчета от началото на хип хопа у нас. Разбира се, Ъпсурт бяха неповторими, обаче доста лaконични. Ама повече на концерт, нали? Big Sha навсякъде бе придружаван от Lil Sha и по всичко личи, че малкият ще наследи баща си на сцената.

Радила Радилова/ Div.bg

Нашият приятел RedOne – първият бийтбоксър в България, след когото, както каза Део, „се отпуши, та…“, връчи награда на Skiller и Печенката за принос за BG Hip Hop културата в световен мащаб. Съвсем заслужено, защото нашите буквално издухаха от микрофона конкуренцията на световното по бийтбокс през 2012.

Радила Радилова/ Div.bg

И, ако искате да знаете, Sisqo наистина беше там и пя, и скача, и се превърта на сцената. Истински е и е много готин. Именно той връчи наградата за най-добър рапър на годината на 100 кила. Пък 100 кила беше на върха на щастието, и как иначе. Той и Бобо обраха къде що награди имаше и то най-големите.

„На диско“ не отидохме. Може би защото Rudi, Duli, Muden MC & KukuSheff не ни изпяха последното си парче, а ние ги видяхме, чакахме цяла вечер да се качат на сцената като част от „третата вълна“ БГ хип хоп изпълнители, ама не!

Радила Радилова/ Div.bg

Е, това е! На печелившите честито, на тези без награди – опитайте пак. Все пак вчера вечерта изглеждаше, че това е само началото на раздаването на БГ хип хоп награди. Май никой не си беше дал сметка всъщност колко са феновете на хип хопа в България или поне в София, защото в залата нямаше място за всички. Но догодина повече. 

Пък дотогава…

Яки мацки – мм да, лудо парти – мм да. Обърнах за теб града, бейби, ти при мен ела. Лудите – те тука са!  Шумните – те тука са! Съседите ни будни са, аз и ти сме лудница!