Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Новият трибулус-фенугрийк

26
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Растението фенугрийк ,познато повече ,като подправката Сминдух е познато и използвано средство както в медицината ,така и в кулинарията още от времето на египтяни, гърци и римляни!
Fenugreek или Trigonella foenum-graecum емного лековита билка ,със широк диапазон на действие и употреба.Това лечебно растение тригонела фенум-грекум е изключително полезно като натурално средство, което подсилва производството на тестостерон и е смятано ,като достоен заместник на билката трибулус/бабини зъби и то на много по-ниска цена!

Интерес представляват семената на тази градинска билка,която може да се срещне в различните области на България със следните имена:сминдох/сминдол/сминдул/сминдулче, дулче/дулчец/дилчец, тилчец/чилчец/чилмен, чимен/чимной/чимпой/пой, крива мерудия, рогата чубрица, гръчка трава(гръцка трева)/гръчко сено (гръцко сено).
Какъв е състава на Fenugreek/какво съдържа Фенугрийк
Уникален е състава на fenugreek seeds,в това се крие и тайната на лечебното и действие! Семената на билката Фенугрийк са източник на:

алкалоиди и фитосапонини

ниацин,калий ,холин, триптофан и аскорбинова киселина

изключително важната аминокиселината 4-хидроксиизолевцин,която понижава показателите на кръвната захар, превенция от диабет, съдейства за производството на инсулин в панкреаса и допринася за здравословни нива на холестерола! 
 
Какви са ползите от приема  на Фенугрийк
 

Прием на fenugreek капсули,стимулира производство на тестостерон

Във връзка с въздействието на fenugreek върху testosterone,ефекта и е увеличаване на мъжкото либидо,тоест сексуално желание

Намалява апетита и телесната маса ,Стимулира обмяната на веществата и засилва метаболизма прием на фенугрийк таблетки

Употребява се ,като афродизиак подправката сминдох

Мнение за феногрийк е ,че подпомага  холестерола в кръвта да е в здравослони граници

Добро натурално средство  при запек е споделят във форум фенугрийк

Възстановява силите на организма.

Семена фенугрийк понижават нивото на кръвната захар

Листата  на  fenugreek  са  богати на желязо. Той помага при бронхити, кашлица, дихателни проблеми, проблеми със синусите.

Заради антисептичното си действие, сминдухът е добре познат в историята като средство за третиране на рани и абсцеси, ревматизъм, подагра, екземи, както и за лекуване на проблеми с храносмилателния тракт, когато се приема вътрешно.

При жени:увеличава производството на кърма в млечните жлези⇒Научно доказано е ,че растението увеличава лактацията и затова се използва ,като средство стимулиране на кърменето!

Помага при менструални болки,но засилва менструалното течение.
Полезна информация относно Фенугрийк кърмене
Фенугрийк странични ефекти
Важно:според научни проучвания билката Сминдух намалява нивата на глюкозата в кръвта,затова хората с диабет трябва да внимават с приема му!Хора с асма, високо кръвно и сърдечни проблеми също да внимават с приема на Фенугрик.Ако сте алергични към фъстъците и леблебия,не приемайте Fenugreek,за не предизвикате алергична реакция!
Качествени добавки Фенугрийк цена :

►Fenugreek 500 мг Now Foods
►Fenugreek 610 mg Nature’s Bounty
►Fenugreek Seed Nature’s Way