Продуктите на Аквасорс за бебета и деца

1
Добави коментар
IskamZdrave.com
IskamZdrave.com

По материали от книгата на д-р Петър Найденов „Зелените лъчи на светлината“

Водораслите са много добър източник на белтъци (превъзхождат многократно месото, соята и рибата), ензими, хлорофил, физиологично активни вещества и др. Мощен кръвотворен ефект имат витамин B12 и желязото във водораслите АФА.  Това водорасло доставя всички нужни микроелементи, които така лесно и пълноценно не могат да се добавят от никъде. Спирулината е много ценна с гама- линоленовата си киселина (заради което е известна като „майчиното мляко на земята”). Поради ниското съдържание на Гама- линоленова киселина за бебетата (дори и тези на естествено хранене) е важно да се захранват със Зелена енергия.

Водораслите АФА и спирулина се препоръчват след първия месец на живота за всички здрави деца.

Коластрата е елексир за децата и бебетата. За бозайниците това е първата естествена храна и има голяма роля за съхранение на здравето и живота на бебетата. Изключително ценна е за деца с ниско тегло за възрасттта си, за недоносени деца, за изкуствено хранени деца, за бебета и деца със смущения на храносмилателната система и чревни инфекции. Добре се отразява срещу хронични заболявания – автоимунни, астма, неврологични и т.н. Още преди раждането трябва да започне грижата за здравето на бебето. Приемането на микроводорасли и незаменими мастни киселини през бременността са от полза за майката, а и спомагат за изграждането на организма на бебето.

За регулиране на чревната флора за детето от полза е приемането на пробиотици бифидус и ацидофилус.

При слабо наддаване на новороденото , трябва веднага да се включи Коластра (растежни фактори), а Зелена енергия да се включи след третия месец. Тя стимулира растежа, източник е на безценни съставки, увеличава апетита. Да се внимава при  добавянето на Зелена енергия, тъй като тя съдържа люцерна, която е с по – груба структура и не е толкова лесноусвоима както микроводораслите. До третия месец на детето се препоръчва да се дават само коластра, водорасли АФА и спирулина.

При диария и не добра поносимост към майчиното мляко добър ефект дава добавянето на храносмилателни ензими и коластра. Ензимите подобряват усвояването на всички храни. Смесват се с мляко или пюре преди консумация. Температурата им не трябва да надхвърля 40 C.

Есенциалните мастни киселини (ЕМК) се дават след втория месец. Започва се с една капка на ден, за проверка поносимостта на бебето. Постепенно се увеличава до два- три пъти дневно по 5-10 капки. При разстройство се спират временно. За кърмещи жени, бременни и кърмачета е препоръчително шест % от дневния прием на калорий да се осигорява от ненаситени мастни киселини.

При астма и алергии много добре се отразява комбинацията ЕМК, Коластра и Супер антиоксидант. Все повече се утвърждава в света тенденцията антиоксидантите (особено пикногенол и гинко билоба) да заместват антихистаминовите средства. Доказано е влиянието им върху стабилизирането на клетъчните мембрани. Така се коригира склонността към лесно освобождаване на хистамин и това води до намаляване на алергичните реакции. Стабилизирането на клетъчните мембрани, лигавиците и микротубуларния апарат се спомага и от ЕМК. Употребата на Cell Power е особено важна при хронични изтощителни заболявания и сърдечни проблеми. За деца с наднормено тегло много подходящ е СоQ10 с хром,

При децата често наблюдавани са леки форми на неврастения, страхове, невроза, трудности с научаването на учебния материал, тревожност. Отличен ефект дават Зелена енергия, водорасли АФА, ЕМК, Коластра. Заедно със Супер антиоксидан, тези продукти могат да се дават при детска церебрална парализа, забавяне на нервно- психическото развитие, епилепсия.

Невероятно много случаи има, при които суперхраните са помагали на децата. Това не са лекарства, а изключително пълноценни храни, и поради липса на информация повечето родители неоснователно лишават децата си от суперхрани.

Изводът е, че редовната консумация на коластра, микроводорасли, ЕМК, ензими, пробиотици е желателна, а в много случаи необходима за здравето на децата.

Опитът показва, че при деца приемали в продължение на няколко месеца ЕМК, водорасли АФА и Коластра, болестите протичат по леко и бързо, боледува се по – рядко и организмът реагира по – добре на лечението.