Анимация на Disney завладя мрежата

2
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Tweet

Pin It

Късометражният филм на Disney „Paperman“, номиниран за „Оскар“ в категорията за късометражно кино тази година, покори напълно киноманите онлайн.

Харесай страницата ни във Facebook

Анимацията, която първоначално беше прожектирана в кината преди „Разбивачът Ралф“, сега може да се гледа свободно онлайн, съобщи stand.bg.

Режисьорът Джон Карс разказа пред Cartoon Brew, че идеята за „Paperman“ се ражда след съвместната му работа по „Рапунцел и разбойникът“ с илюстратора Глен Кийн, останал в историята с класически герои като Малката русалка, Аладин, Красавицата и звяра, Рапунцел.

„Тогава си помислих, защо да изоставяме всички тези рисунки? Не можем ли да ги покажем на преден план? Има ли как да се спуснем по ръчно нарисуваните линии по невиждан досега начин?“

Миксът от 2D и CGI анимация се превръща в тотален хит за зрители и критици. Тим Роби от авторитетното онлайн издание „Telegraph“ е категоричен: „Paperman“ е най-доброто нещо, което Disney са правили от години“, а „The Huffington Post“ описва късометражката като „забавно, чаровно творение на красотата“.

Немият филм разказва историята на мъж и жена, които се срещат случайно на една жп гара, но тръгват в различни посоки, преди да имат шанса да се опознаят. Едва по-късно хартиеният човек осъзнава, че жената работи в сградата срещу него и се опитва да привлече вниманието й с хартиени самолетчета.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It