Борисов: Ще продам ЦСКА за 2 млн. лв. на Дучето

2
Добави коментар
mignews
mignews

Борисов: Ще продам ЦСКА за 2 млн. лв. на Дучето

Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов не изглежда особено притеснен от акцията на феновете, които изминаха разстоянието от София до Перник с транспарант. Той беше насочен срещу „Титан“ и съмненията за уговорени мачове на отбора в Турция.

Според пернишкия бизнесмен, тази акция е била платена. В основата ѝ пък стоял бившият председател на фенклуба на „червените“ Димитър Ангелов-Дучето. „Този транспарант е акция на Дучето, платена от някого, не знам кого. Щом толкова не ни искат, ще им продам клуба за 2 млн. лв. Имам да изчиствам по две заплати на футболистите и готово. Офертата е валидна до понеделник“, сподели Борисов пред вестник „Преса“.

Протестът на феновете стана факт след третото равенство 3:3 на ЦСКА в Турция. То беше срещу полския Заглебие Любин.  Преди това при същия резултат завършиха проверките с непретенциозните Симург от Азербайджан и УФА от Русия. „Защо ме питате мен за тези резултати? Питайте Паро Никодимов, той е близо до тима. Аз съм си в София и карам ски в момента“, сподели в типичния си стил Димитър Борисов.

Той от доста време твърди, че отборът е за продажба, но цената му е 14 млн. лв. Борисов обаче обещава, че ще го даде на евентуаен нов собственик изчистен от дългове. Това обаче изглежда изключително трудна задача, тъй като отново ЦСКА е съден от кого ли не. До 31 март пък трябва да се покрият 1 млн. евро задължения, за да може клубът да вземе лиценз.