Недостатъците на най-популярните диети за отслабване

25
Добави коментар
sgotvi
sgotvi

Недостатъците на най-популярните диети за отслабване

Списък с недостатъци при най-популярните диети

В днешно време съшествуват множество диети за отслабване, чрез които да се борим с проблемите с наднорменото тегло. Освен с безспорните си предимства, много от най-популярните диети за отслабване имат и някои недостатъци. В настоящата статия ще се спрем на някои от тези недостатъци, на едни от най-разпространените и популярни диети за отслабване.

1. Диета на Дюкан
Този диетичен режим за отслабване има множество предимства, но и огромен брой недостатъци. Мнозина специлалисти оспорват тази диета, тъй като при нея се набляга на протеиновите храни, а в същото време драстични се намалява приема на другите хранителни вещества, необходими на човешкия организъм. Това от своя страна води до множество нежелани странични ефекти, като например здравословни проблеми с бъбреците, черния дроб, високо кръвно и други. Просто е задължително преди да започнете тази диета, първо да се консултирате със специалист.
2. Диета на Аткинс
Първоначалния вариант на диетата на Аткинс срещна сериозен отпор от мнозина специалисти по здравословно хранене. Според тях, консумираните мазнини трябва да са не повече от 30% от общо приеманите хранителни вещества, а в първоначалния вариант на диетата на Аткинс, този процент е многократно завишен. Този диетичен план се основава на процеса на кетоза в тялото, но според някои учени е много вероятно, определени органи в тялото да бъдат прекалено много натоварени, за да може да се поддържа този процес.

3. 90-дневна диета
По принцип това не е особена трудна за спазване диета, но някои от нейните изисквания затрудняват голяма част от хората, които са избрали нея за борбата си с излишните килограми. Например най-големият и най-често срещан проблем при нея е, че всеки 29-ти ден е воден, или по-точно казано, през него се консумира само вода. Това е нещо, което затруднява голяма част от хората, спазващи тази 90-дневна диета и е нейния най-голям недостатък.

4. Диета минус 60
Лесна за спазване диета, но забраната за консумация на храна след 18:00 часа вечерта може да затрудни много хора, които са привикнали да вечерят по-късно.

Недостатъците на най-популярните диети за отслабване

0.00 / 5

5

1 / 5

2 / 5

3 / 5

4 / 5

5 / 5

0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

tweet