Осминафинално дерби между Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед | Prognozi365.com – Футболни Прогнози

39
Добави коментар
stoian32
stoian32

Дойде момента за решаващите двубои от фазата на директните елиминации на най-престижния европейски клубен футболен турнир. В първия мач на осминафиналния им сблъсък Реал Мадрид ще посрещне Манчестър Юнайтед на своя „Сантияго Бернабеу”. Можете да проследите мача на 13 февруари, както обикновено от 21.45 часа българско време. Ще успеят ли рекордьорите по титли в това състезание – Реал Мадрид, които имат цели 9, да си спечелят удобна преднина преди реванша в Манчестър, или гостите ще постигнат добър турнирен резултат, който да увеличи шансовете им за класиране на четвъртфинал?

Реал Мадрид

Реал Мадрид не започнаха сезона си по подобаващ начин. Те не се намират на много добри позиции в Примера Дивисион, където са трети и шансът им за титла вече е минимален, на практика граничeщ с невъзможността, тъй като те изостават с цели 16 точки от главните си опоненти – Барселона. През есенния полусезон „белия балет” завършиха втори в груповата фаза на Шампионска Лига, нареждайки се след Борусия Дортмунд. Така испанците си осигуриха място в осминафинала, но с по-лоша позиция в жребия, което съответно изигра своята роля за получаването на тежък опонент в лицето на Манчестър Юнайтед. Още повече, испанците ще са домакини в първата среща, а в решаващия двубой ще трябва да гостуват. Мадридчани записаха убедителна победа 4-1 през уикенда над Севиля, с която се реваншираха на феновете си за загубата като гост от Гренада. Има лоши новини в лагера на домакините – контузени са Шаби Алонсо, Анхел ди Мария, Марсело, Икер Касияс и Рафаел Варан.

Манчестър Юнайтед

Манчестър Юнайтед се намират в страхотна форма и са в серия от цели 14 срещи без загуба. Те правят сериозна заявка за добро представяне в Шампионска Лига, където имат 3 титли, а на два пъти са били финалисти – за последно през 2011. Есенния полусезон беше много успешен за „червените дяволи”. В Премиър Лийг те имат комфортна преднина от цели 12 точки пред своите преследвачи и с постоянна игра до края на сезона имат огромни шансове да си върнат титлата, която загубиха миналия сезон. В Шампионска Лига те спечелиха групата си, но късметът не им се усмихна при жребия и въпреки по-добрите си позиции те попаднаха на Реал Мадрид. Днешната им цел ще бъде да постигнат добър резултат и да отбележат гол, който да им даде предимство преди мача реванш. Добрите новини за сър Алекс Фъргюсън е, че няма много контузени футболисти – само Дарън Флетчър ще пропусне тази среща.

Двата отбора са се срещали в официален мач последно през сезон 2002/2003, когато Реал Мадрид се наложиха в четвъртфиналния сблъсък с общ резултат 6-5, въпреки че загубиха срещата, в която гостуваха. Мисля, че победителя в мача може трудно да бъде определен, но затова пък смятам, че ще видим много попадения в срещата, както обикновено се случва, когато двата гранда се изправят един срещу друг.

Прогноза: над 2,5 гола @1,62