ИДЕИ ЗА ЖЕНИТЕ… и не само

1
Добави коментар
ideizajenite
ideizajenite

Руло на сърца за Свети Валентин

От началото на февруари от нета ме заливат много красиви и цветни неща за Свети Валентин. Този празник ни „превзе“ и държи първенство пред нашия си Трифонов ден или Трифон Зарезан. Няма лошо, щом е ден на влюбените, нека любовта да е на първо място. И за да съм в час и актуална, реших да спретна едно руло, подобно на рулото с флорални мотиви. Ако някой реши да изненада любимия човек, нека прочете внимателно технологията на флоралното руло, там обяснявам подробно как се получава рисунката.
А тук за тези, които искат да направят точно това, макар че кремовете могат да са различни, но аз трябваше да спазя някои условия и реших да използвам това съчетание. Получи се вкусно, сочно руло.

За платката:
3 яйца
120 гр.захар
  50 гр. олио
  30 мл прясно мляко
  75 гр. брашно, ванилия
За крема:
1 крем Оле „Ванилия“ на Д-р Йоткер без варене
 400 мл. прясно мляко
1 с.л. желатин на Д-р Йоткер
За сърцата:
1 белтък
2 с.л. пудра захар,ванилия
2 с.л. разтопено масло
2 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Най – напред приготвих сместа за яйцата. Оцветих с червена гел-боя на Wilton. И нарисувах с пош сърца върху хартия за печене. Докато те се „стягат“ в хладилника, приготвих платката. Яйцата се разбиват поотделно – жълтъците с половината от захарта, белтъците с другата половина. Към разбитите жълтъци се прибавя олиото и брашното с ванилията. Внимателно с шпатула се прибавят и разбитите белтъци. Платката се пече на 170 градуса за 10-12 минути. Изважда се от фурната и се завива с хартията във влажна кърпа, докато изстине.
През това време се прави крема, според указанията на опаковката. За да се уплътни консистенцията, сгъстих с желатин.
Да изненадаме любимия човек с това руло, в което да вложим и част от нашето сърце!…