Ечемик=абсцес на клепача

17
Добави коментар
theones
theones

Ечемик=абсцес на клепача

фев 10, 2013
Здраве

0

Поне веднъж в живота си всеки се е сблъсквал лице в лице с ечемика. От медицинска гледна точка, той представлява малка инфекция, чиято основа е в някой от космите на миглите, а не както казват някои, че се появява когато сме „намигнали на някой“. Появата на ечемик води след себе си леко неразположение, подуване  на клепача и в редки случаи до болка. Може да се появи, или в областта на горния клепач или на долния.

Той може да бъде предизвикан и от преумора на очите, при продължително четене, стоене пред компютъра и др. Принципно се задържа в порядъка на около 8 дни, което разбира се е относително за всеки човек. За да премине, трябва или да бъде спукан и да изтече гнойта или просто да се изчака няколко дни и да изчезне от само себе си.

За превенция може да се наблегне на засилване на защитните сили на организма, чрез укрепване на имунната система. Ечемикът може да бъде и резултат от появила се в тялото стафилококова инфекция. Той е заразен и затова трябва да се внимава с контактите. Когато се появи можете да се обърнете към лекар, който да цепне кожата в тази област  и да ускори оздравяването, като изстиска гнойта. Ечемикът може да мине и от само себе си, но трябва просто да изчакате малко по-дълго.

За да предотвратите неговата поява, наблегнете на здравословният начин на живот и високата лична хигиена. Когато Ви се налага да четете продължително, задължително правете почивки най-вече заради очите, за да могат да си отпочинат и да не се преуморят. Внимавайте с грима, който слагате по очите. Понякога и той може да предизвика нежелани реакции.

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 9.5/10 (2 votes cast)

Ечемик=абсцес на клепача, 9.5 out of 10 based on 2 ratings

абсцес на клепача, ечемик, инфекция, мигли

tweet

Салата от риба тон и макарони

Понякога пъпките са резултат от стафилококова инфекция

Още от тази категория

Как да се грижим за…

яну 08, 2015
0

При настинка и…

дек 12, 2014
0

Щадете организма си…

ное 26, 2014
0