Бисквитена торта със сурови яйца

3
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Какво е едно ядене без вкусен и сладък десерт? Непълноценно. Затова днес колегите от Kulinar.bg ни издадоха поредната си тайна. Този път става въпрос за бисквитена торта. Новото в случая е, че тя се прави със сурови яйца и силен миксер. Заслужава си да се пробва и това. 

Необходими продукти 3 пакета обикновени бисквити 250 мл краве прясно мляко 200 гр орехови ядки 200 гр пудра захар 4 яйца 170 гр масло 2 пакетчета ванилия

Начин на приготвяне Натрошете бисквитите и ги залейте с прясното мляко. Към тях прибавете ореховите ядки и по желание счукана карамелизирана захар. Може да сложите и какао. 

Следващата стъпка е да разбиете маслото със захарта, докато се получи еднородна смес. Към нея започнете да прибавяте едно по една яйцата. Докато правите това, дръжте миксера с едната ръка и не спирайте да разбъквате. Накрая добавете двете пакетчета ванилия.

Вече сте получили един доста пухкав крем. Отделете повече от половината и го прибавете към бисквитите като разбърквате добре, за да попадне кремът равномерно навсякъде.

Изсипете сместа в плоска чиния и я оформете като торта. А за по-прецизно изваян десерт можете да използвате добре познатата ни алуминиева форма с обръч.

Кремът, който ще ви остане, използвайте, за да намажете тортата отстрани. По желание можете да настържете шоколад или да поръсите с ядки.

Когато приключите с всичко това, оставете тортата в хладилника за няколко часа, може и за цяла нощ.

За да сте сигурни в качеството и вкуса на произведението си, използвайте пресни яйца. Все пак те ще си останат сурови в тортата, не искате да изненадате неприятно някого, нали?

Още рецепти за вкусни и лесни десерти може да намерите в Kulinar.bg:

Орехов пай

Торта „Снежен десерт“

Бисквитена орехова торта

Не забравяйте и да се включите в конкурса на Kulinar.bg, посветен на традиционната българска кухня.