Танц на дебютантите закри Виенския бал в София (видео)

2
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на откриването на 13-ия виенски бал в хотел „Шератон“. Румба, ча-ча и „ориенталски фокстрот“ се редуваха с валсовете.

Тази година събитието е в подкрепа на Центърa за лечение и рехабилитация на хора в състояние на „будна кома“ и Социалния и младежки център на фондация „Конкордия“ в София. „Това е кауза на Столична община и се надявам още през 2013 г. да бъде изграден такъв център в Панчарево. Много щастлива съм, че тук е и колегата заместник-кмет на неоспоримата европейска столица на културата Виена, която е готова да ни помогне в нашата кауза за културна столица на Европа през 2019 г.“, обяви кметицата.

„Заедно с г-жа Фандъкова обсъдихме някои възможности за сътрудничество между София и Виена, за да може да бъде разширено културното предлагане и туристическата реклама на град София. По този начин ще се подчертае профилът на столицата ви като важен европейски и световен град“, подчерта посланикът на Австрия в България Н. Пр. Герхард Райвегер.

„Определено българинът е състрадателен човек. Когато чуе, че някой страда е готов да помогне. Чужденците, които идват вече години наред на нашето събитие, са впечатлени от това, че нашите балове са винаги благотворителни“, каза пред БГНЕС Мария Нейкова, главен секретар на сдружение „Виенски клуб“.

След официалната церемония, гостите се насладиха на прекрасния валс, изпълнен от дебютантите от няколко столични училища. Общо 12 двойки излязоха на дървения под, за да дадат старт на балната нощ. Всички имаха удоволствието да се насладят на музиката на солистите на Музикалния театър Катерина Тупарова и Александър Мутафчийски и класически оркестър от 20 музиканти, „София бенд“ с ръководител Христо Кралев.

Вижте снимки >>
Видео >>