Фейсбук харесвания

23
Добави коментар
zabat
zabat

Привличане на фейсбук фенове

Като глобална мрежа за социално общуване, Facebook предлага изобилие от възможности за стратегически публични изпълнения, сред аудитория от над 300 млн. активни потребители. Възползвайки се от рекламните трикове, можем да си осигурим задоволителен трафик към фен страницата ни и обратно – към нашите уеб сайтове.

Какви са тактиките за привличане на фейсбук фенове и как да ги провокираме да “споделят” постовете от фен страницата ни? Въпрос, който много от нас си задават.

Когато любопитен потребител достигне до вашата фен страница, заинтригувайте го. Предоставете му удоволствието да се почувства страхотно от това, че е избрал вашият продукт и е посетил страницата ви във фейсбук. Поддържайте неговият интерес, за да се връща отново и отново. Бъдете интересни, забавни и актуални, като творите ведра и приятна атмосфера.

Важен момент е изборът на подходящо заглавие за фен страницата ви. Късите заглавия са по-уместен вариант и лесно запомнящи се. Осигурете си уникално потребителско име – може да бъде бранд, марка, компания или просто името на страничката ви. Качете атрактивна “корица” (cover) – тя ще е визитката ви. Предпочитаният размер е 850х315 pxl. За профилната снимка е нужно да се съобразите единствено с квадратен размер.

Впишете интересна и интригуваща информация в секцията “кратко описание“. В полето “биография” опишете дейността ви и с какво помагате на феновете си. Посочете външна връзка (уеб сайт), за да се информират за вас и вашата сфера на дейност.

Организирайте facebook промоции – игри, конкурси, томболи, анкети и др. Поствайте интересни снимкови материали, придружени с провокиращ текст. Направете публикациите си видимо достъпни (публични) за всички. Това е удачен вариант да печелите доверието на феновете ви и да привличате нови. Важно е взаимодействието между двете страни, като им давате свобода да коментират и задават въпроси.

Не се пресилвайте да блъскате постове – не количеството им, а качеството им е съществено, т. е. да предизвикват феновете ви да ги харесват, коментират и споделят. Насърчавайте ги да добавят съдържание – снимки и видео на вашата “стена”. По този начин им позволявате да бъдат част от общността ви. И когато те се “отбелязват” на снимки от страницата ви, “споделят” съдържанието ви и публикуват нещо, то ще се показва и на техните страници. Така видимостта и популярността за вас ще са по-силни.

Винаги имайте обратна връзка с вашите фенове, като им предоставите възможност да кореспондират с вас директно от опцията за съобщения. Докажете им, че сте сериозна компания или личност, която се грижи, слуша, действа и обслужва своята общност.

За онези от вас, които не разполагат с време за привличане на фейсбук фенове, съществува изгодна алтернатива – сайт, предлагащ уникални услуги: www.kupi-like.com.

11.02.2013 | Кейти Редактор: П. Младенова