12 неизвестни факти за Хоумър Симпсън

16
Добави коментар
Jordan_84
Jordan_84

 Той е глупав, дебел, егоистичен, мързелив и ужасен баща! Все качества, достатъчни да го превърнат в един от най-популярните анимационни герои в света. A знаете ли тези подробности за главата на симпатичното семейство Симпсън, чийто живот е следен от милиони тв зрители?

Умее да ходи гол на кокили.

 

 

 

 

Като млад Хоумър си направил татуировка с Мардж на гърдите: татусът представлява огнен череп със сини коси.

 

 

 

Хоумър е 1/32 негър. Като разбрал за този факт от родословното си дърво, той възкликнал: „Ето защо получавам по-малко от белите си колеги!“

 

 

 

Води сметките от семейния бюджет върху ролка тоалетна хартия.

 

 

 

 

Хоумър може да разбърка със задните си части тесте карти, пъхнато в панаталоните му.

 

 

 

 

Хоумър може да пресова алуминиево кенче с бира само с помощта на гънките на корема си.

 

 

 

Ако се вгледате в профила на Хоумър ще видите, че косата над ухото му, както и самата ушна мида образуват инициалите „MG“ (съвпадащи с името на създателя на поредицата Мат Грьонинг). За това „случайно съвпадение“ разказва лично Хоумър в една от сериите, посветена на Хелоуин.

 

 

В първите епизоди Хоумър е представен като обикновен мъж и любящ баща със средно IQ, разумно разсъждаващ за живота… Образът на инфантилен идиот му е създаден по-късно, което се оказва много добър ход, посрещнат със симпатии от зрителите.

 

 

Три пъти е правил опит за самоубийство.

 

 

 

 

През 2010 г. списанието Entertainment Weekly признава Хоумър за най-яркия филмов персонаж в последните 20 години.

 

 

 

Пак през 2010 г. американски учени от университета „Еймъри“ откриват у мишки ген, отговарящ за „глупостта“. При неговото изключване значително се подобряват интелектуалните способности на гризачите. Учените кръщават откритието си „ген на Хоумър Симпсън“.

 

 

Любимата му книга/брошура се нарича „So, You’ve Decided To Steal Cable“ (Значи си решил да крадеш кабели) – която е и последната книга/брошура, която изобщо е чел.

 

 

 

Други публикации: Share and Enjoy
Коментари