Боби Михайлов на 50! (видео)

2
Добави коментар
mignews
mignews

Той е един от героите от националния отбор, който стана четвърти в света през 1994 г.

Борислав Михайлов празнува днес своя 50-годишен юбилей. Шефът на Българския футболен съюз е вратар на националния отбор на България от 1983 до 1998 година, като за това време има изиграни 102 мача с първия отбор. През годините играе последователно в Левски, Белененсеш (Португалия), Мюлуз (Франция), Ботев (Пловдив), Рединг , Славия, ФК Цюрих (Швейцария).

Боби Михайлов е един от героите от националния отбор, който стана четвърти в света през 1994 година. Един от най-знаменателните мигове в кариерата му са дузпите на мача с Мексико, който България печели, благодарение на вратаря си.

Женен е за трикратната световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова. Има три деца – Николай и Бисера от първия си брак и Елинор от брака си с Мария Петрова. В края на 2008 г. се роди и първият му внук – Николай – дете на Бисера. Щерката на Боби е женена за бившия футболист на Левски и настоящ на румънския Васлуй Живко Миланов. Преди малко повече от година младите родители дариха Боби с второ внуче – Мартин.