Да се върнеш от Отвъдното

3
Добави коментар
kalinka_petrova
kalinka_petrova

Да се върнеш от Отвъдното

Болно момиче е на прага на смъртта! Тя е спасена, благодарение на донорско сърце

Джесика Елиът е на 12 години. От малка страда от безброй заболявания. Трагичният край можеше да я сполети, когато нейното сърце искаше да спре, още преди да бъде намерено и присадено донорското.

Да се върнеш от Отвъдното

Явно Джесика Елиът е родена с късмет или наистина е обичана от Господ, който й подари още години живот в последния момент.

Сърцето на Джесика Елиът се предава и спира да работи веднага, след като е било извадено от тялото й. По принцип при трансплантации сърцето трябва да работи още няколко минути извън тялото на пациента, докато лекарите „монтират” новото в живата плът. Защото ако старото сърце спре да бие в пациента, той вече е починал и донорското няма как да го съживи. Защото, заедно със сърцето умират и кръвоносните съдове, мозъка и другите органи.

Лекарите са в паника. Изпускат момичето. Но медиците успяват да приложат сърдечен масаж на мускула и удължават живота му с нужното време колкото да остане жива Джесика Елиът.

Джесика Елиът е на 12 години и ще живее

Когато Джесика Елиът излиза от упойката и се събужда от операцията, първото нещо, за което попитала било любимото й кученце Фреди. Нейните родители й го подарили преди да я оперират.

Бебе се роди със сърце извън тялото. Лекарите направиха уникална операция, с която успяха да го приберат в тялото, където по принцип е неговото място.

Калинка Петрова

сподели бутон

Чудеса.нет препоръчва и: