Другата гледна точка

2
Добави коментар
blogger
blogger

Според данните на Евростат за 2012 година около 65% от поляците, които имигрират отиват да живеят в Англия. През 2011 година гражданство са придобили около 195 000 души. 9.7% от новородените „англичанчета” са от индийски произход, 7.5% – полски, 6.1% от пакистански.

Стряскащите факти говорят сами по себе си. Според последните проучвания един на всеки 5 човека в столицата на Обединеното кралство говори английски език. Над 1 милион граждани на Англия са посочили, че английски им е втори език. След време се предполага, че имигрантите от Полша, ще преобладават и полския ще е втори по популярност език в кралството.
За сведение: българските имигратни са едва 38 000 души.

Интересен факт е, че все повече млади англичани живеят само от помощи. Много млади семейства, който са работили определен период от време спират да работят след като им се роди дете. Така младото семейство може да получава повече от 1400 паунда на месец без да си мърда пръстта. Вече привикнало към този паразитен начин на живот, това семейство не търси друг начин за доход. Това е така, защото ако някой от тях почне работа, то веднага ще спрат по-голямата част от помощите. Родителя ще го няма по цял ден и ще е принуден да работи, за да осигури същия този доход ако просто си стой в тях и да гледа телевизия, сърфира в интернет или просто да плюе системата си, че не им дават повече пари.

Повече имигранти, които пристигат на острова са склонни да започнат почти всяка една работа стига да могат да се издържат от нея и да помагат на семействата си. Така те създават съперничество помежду си и вдигат качеството не предлагания труд. Все повече имигранти заемат нископлатените професии, докато гражданите на Англия бягат от тях като дявол от тамян. Над 97% от регистрираните имигранти в Англия работят на пълен работен ден. Те издържат себе си, помагат на семействата си и плащат данъци, за да могат тези паразитни граждани, който са решили да живеят от помощите на държавата, да поддържат определен стандарт.

Огромен мит е, че към острова ще се пренасочи поток от нискообразовани хора, които търсят бърза и лесна печелба. Много англичани са наплашени несъзнателно, тъй като си мислят, че ще дойдат престъпници. Това е огромна заблуда! Доказано е, че пресътпността от определена раса, народ е сравнително еднаква както и при другите. Политици и местни органи имат за цел да създадат изкувствено напрежение между настоящи и бъдещи жители. Да изтъкваш слабите черти на имиграцията не спомага както за социализацията, така и за икономиката на една държава.

Напоследък се наблюдава процес, в който млади и образовани българи се завръщат от чужбина и развиват успешни бизнеси в България. Те се съсредоточават предимно в големите български градове и създават хиляди работни места. Такъв тип хора са търсени в кралството. Предвид застаряващото население на Англия, те са принудени да „внасят” работна ръка от другите развиващи се държави. Такива каквито са и България и Румъния.

Та скъпи англичани какво правите още във вашата мила родина? Елате в България и си живейте като царе! С помощи от над 1400 паунда на месец, това са приблизително около 3300 лв, ще можете да излизате всяка вечер на ресторанти, кино. Ще си позволявате поне веднъж в месеца да обиколите някой курорт, а те в България не са малко. Зимата ако сте любители на ски пистите можете да карате ски, сноуборд, да практикувате ски бягане и т.н. А лятото – морски приключение и отпочиващи мигове на хубавото ни Черно море. Климата ни е повече от перфектен. Не е нужно да си носите чадъра постояно с вас. Тук не вали всеки ден. С първоначална инвестиция от около 30 000 лв или около 12 – 13 000 паунда, Вие ще си обезпечите старините като с тези пари ще сте си закупили къща или апартамен, ще имате автомобил на разположение и ще сте се обзавели по ваш вкус. А това колко ще ви струва в Англия?

Бъдете добри… оставете ни да работим вместо вас и се издържайте от помощи!