За мен

2
Добави коментар
m-coffee.net
m-coffee.net

Когато бях на 9 г. случайно или не, попаднах за първи път в тъмната стаичка на един от малкото по това време хора с професия „фотограф”. Когато година по-късно получих и първия си фотоапарат, Смяна 8, бях много горд. В детските ми представи играта със светлината и проявяването й бяха най-прекрасната магия, в която открих красотата… и до днес.

 

След многото експерименти с филмова, а по-късно и дигитална фотография, през 2005 г. се присъединих към „Кино фото клуб Варна”. Постепенно това забавно хоби се превърна в моя професия. Това започна с огромното предизвикателство на първата заснета от мен сватба в САЩ, щата Мериленд през 2006 г. След връщането ми в България, започнах да работя в най-голямото студио в гр. Варна – „Фотостудио Х” през 2007 г. а от 2011 работя като фотограф на свободна практика.

 

Един от интересните ми ангажименти, за който бях избран от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма през 2011 г., е да заснема част от историко-археологическите и туристически обекти на Република България за официалния портал www.bulgariatravel.org. Ще отбележа само едно от многото интересни места, които успях да преоткрия с този ангажимент – Тракийската царска гробница в с. Сборяново, гр. Исперих. Неописуемо е усещането да заснемеш и държиш в ръцете си част от най-старото злато в света – датиращо от около 5000 г. преди Христа.

 

Занимавам се със сватбена, рекламна, модна, детска и семейна фотография.