ТИЙМ БИЛДИНГ

1
Добави коментар
mariasimeonova
mariasimeonova

ВИСОКОСКОРОСТЕН ТИЙМ БИЛДИНГ
или как да сплотим екипа чрез състезание по картинг

И за успешен бизнес, и за победа в спортно състезание ви е необходим екип. И в двата случая печелите при условие, че състезателите действат целенасочено, умеят да работят заедно и да изпълняват поставените задачи. Уменията и увереността в победата на вашия екип се формират с времето и благодарение на дейности, които допринасят за приятелския климат в тима. По този начин се подобрява сътрудничеството на работното място и добрите резултати не закъсняват.

В последните няколко години тийм билдингът /team building/ като форма за сплотяване на екипа и създаване на екипен дух се превърна в един от най-често практикуваните фирмени тренинги. Всяка уважаваща себе си и своя персонал фирма започна да обръща внимание на климата и взаимоотношенията в колектива, което за никой не е тайна, че е скритото оръжие за добри резултати. Понякога хората, които работят заедно и на едно място, макар и без да искат, попадат в “омагьосани кръгове”, от които не успяват да излязат сами. Затова най-често тим билдинг тренинг се провежда на място, различно то работното, тъй като на работното място, част от съзнанието на служителите, непрекъснато е заето със служебни ангажименти или други по-маловажни неща.

От няколко години насам една успешна и атрактивна форма на тийм билдинг в България се провежда на картинг пистите в Пловдив, Варна и Стара Загора.

Тиймбилдингът на картинг писта е нещо повече от едно СЪСТЕЗАНИЕ. Той е емоция, адреналин, аплодисменти, газ до дупка, висока скорост, тактика и желание за победа. Регламентите и начинът на провеждане на картинг състезанието са предварително уточнени с организаторите. Като допълнителни екстри се предлагат: водещ, купи, барбекю, настаняване в хотел, специално музикално оформление и др. По време на тим билдинг на писта на участниците се предоставят сравнително еднакви условия в надпреварата: картинг с двигател HONDA с мощност 6.5 конски сили, максимална скорост 60 км/ч на правата, поредица от обратни завои, преди които е препоръчително да се пусне газта и да се спазва идеалната траектория за каране /т.нар. идеална крива/. Всичко това плюс обиколки за полпозишън, квалификационни  етапи, полуфинали и накрая – естествено часът на истината или казано с други думи – финалът, след който настъпва … дългоочакваното признание за майсторско пилотиране, гарнирано с шампанско, награди и много аплодисменти.

Идеалните условия за картинг са сухо трасе, температура 20-25 градуса и относителна влажност на въздуха 30 – 60%. Понякога обаче времето поднася изненади /дъжд, вятър/, но това не е в състояние да откаже участниците, а напротив – стимулира ги още повече да докажат себе си в надпреварата. Според специалистите мокрото трасе е подходящо за по-технично каране и изисква по-голяма съобразителност и майсторство зад волана.  Подобни екстремни ситуации влияят много благоприятно на резултатите от тиймбилдинга. Поради тази причина при определянето на регламентите фирмите могат да избират между сухо и мокро трасе, обратна посока на пилотиране, отборна надпревара със смяна на пилотите и картовете, шикани по трасето и др.

Много фирми от цяла България вече доведоха своите служители и бизнеспартньори на тим билдинг на Картинг писта „Лаута” и Картинг писта „Варна”. Сред тях са компании като Sony Bulgaria, Berlin-Chemie Menariny Group, IBM Bulgaria, Shell Bulgaria, БАКБ, SKF Beаrings, Атаро Клима, Стабил Инженеринг, Dunlop, Дарик радио, Радио Фреш, Job Tiger, Novo Nordisk, GlaxoSmithKline, Hoffman La Roche, Стемо, Сокотаб България, Карлсберг България, Philips Bulgaria, Fujitsu Siemens Computers Bulgaria, Porsche Club, CEZ Bulgaria, Българска Народна Банка, М-тел, други.

Професионалните състезатели по картинг твърдят, че картингът е като любовта от пръв поглед – хареса ли ти от първия път няма как да го забравиш и колкото повече караш, толково по-интересно ти става. Освен всичко друго пилотирането на мини болид е чудесен начин да разпуснеш, да свалиш натрупаното през работния ден напрежение и да подобриш времето, което си постигнал при предишното посещение с колеги на картинг пистата …

За организиране на Тийм Билдинг и Фирмени състезания моля свържете се с нас: ЛАУТА Контакти