Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Рейши / Reishi-царя на адаптогените

25
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Гъбите Рейши (Reishi), познати още под името Ling Zhi ,което в превод означава „Божествена гъба на дълголетието” са широко популярни заради уникалните ползи, които имат върху човешкото тяло
Свойства на гъбата рейши ,те са познати на човечеството още от древни времена  и лековитостта им се дължи  на състава и.Какво съдържа Линг Ши?
 

Гъбите Reishi имат сложна структура и са изградени от множество важни за организма вещества ,като: протеини, аминокиселини,водно-разтворими въглехидрати (полизахариди), тритерпеноиди,  аскорбинова киселина,минерали и микроелементи и стероли

Най-активните съставки в гъбите Рейши са полизахаридите,които притежават силни имуномодулаторни и антитуморни свойства и притежават  способността да понижават стойностите на кръвното налягане.

Органичен германий,е изключително важен елемент присъстващ в гъба рейши,който има мощни функции на адаптоген. Германийят,увеличава  нивата на кислород в кръвта,в следствие на коетосе активират метаболитни процеси в организма, което води пък до предотвратяване на  тъканната дегенерация.

Комбинацията на полизахариди с германий увеличава защитните сили на раково болните при имунен дефицит ,в следствие на което удължава живота на пациентите.

Образуването на хистамин,се потиска от съставките в гъбите Рейши ,което предотвратява или понижава типичните алергични реакции. 
Хранителна добавка рейши цена:
 
ГЪБИТЕ РЕЙШИ са известни с множеството си положителни действия върху човешкия организъм,едни от които са:

Прием на екстракт от гъба рейши повишава  производството на интерлевкин-2 ,това са сигнални молекули, с които белите кръвни телца набелязват враждебни тъкани и клетки.

Твърди се Гъбата Рейши спокойно може да се нарече: цар на адаптогените,защото по сила на действие дори превъзхожда женшена.Важното за адаптогените е ,че те са безопасни и нямат странични ефекти, балансират физиологичните функции на организма и въздействат на цялото тяло.

Антитуморните защити на организма се увеличават многократно приемайки ги , имат релаксиращо и болкоуспокояващо действие и протектират черния дроб от токсини и петатитанти, помагат също срещу безсъние, мигрена, подобряват процеса на усвояването на кислорода от сърдечния мускул и др.
В таблицата може да проследите разнообразието от здравословни ползи на рейши шийтаке майтаке:
⇒Shiitake
⇒Maitake 
⇒Cordyceps
Гъби рейши действие:
►Гъби рейши капсули притежават силни антитуморни свойства;
►Гъби рейши таблетки подкрепят съречния мускул;
►Гъби рейши ампули или рейши прах стимулират имунната система;
►Гъба рейши прием подпомага адаптацията на организма при стрес
►В рейши форум,гъбата е обявена за един от най-добрите адаптогени!
►Има различни гъби рейши мнения,но основното ,е че много помага срещу алергии;
►Японците наричат Линг Ши – гъба на безсмъртието,тя се използва и за профилактика на черния дроб.
►Reishi Mushroom/Ganoderma lucidum има отлично въздействие и върху дихателната система .
Гъби рейши противопоказания
Смята се ,че Ling zhi тоест Reishi,нямат странични ефекти,гъбите могат да се приемат много дълго време и в комбинация с други гъби или адапгогени ,като рейши с жен шен и рейши с кордицепс.Единствено трябва да се внимава ,ако се приемат съдосвиващи лекарства !
 
Още по темата: