Вегетарянство против сърдечни проблеми

8
Добави коментар
svettonchev
svettonchev

прегледана 263 пъти | добавена на 13.02.2013 г.

Експерти от Оксфордския университет доказаха, че преходът към вегетарианска диета намалява риска от сърдечно-съдови заболявания с 32%. Учените в продължение на 11 години са наблюдавали 44500 жителите на Англия и Шотландия, от които 15100 са били вегетарианци. По време на проследяването 169 участници са починали от сърдечно-съдови заболявания, а други 1066  най-малко веднъж са потърсили медицинска помощ поради тези заболявания. По-голямата част от тях консумирали месо и риба, подчертават изследователите.

Снимка: marin / / FreeDigitalPhotos.net

„Ние не насърчаваме всички да станат вегетарианци. Основният извод, който може да се направи от резултатите на нашето изследване, е следният: храненето оказва голямо влияние върху сърдечно-съдовата система „, – цитира“ Интерфакс „думите на главния изследовател д-р Франческа Кроу.

Според лекарите, основните предимства на вегетарианството са, че може да намали кръвното налягане и нивата на холестерола, а също така поддържане на здравословно тегло, а тези фактори са пряко свързани със здравето на сърцето.

Етикети

вегетарянство, сърдечно съдова система, сърце, високо кръвно налягане, хипертония,