Във Варна наръгаха лидер на протеста за тока

3
Добави коментар
mignews
mignews

С кървав инцидент завърши поредният протест във Варна в сряда вечер. Неформалният лидер на бунта Иван Петров, който е бивш футболист и треньор на „Спартак“, бе наръган с нож. Той е бил нападнат след 21 часа, когато митингът приключил.

Петров отишъл до колата си, паркирана до сградата на община Варна. Маскиран мъж с качулка се нахвърлил го и му забил ножа в кръста. Пострадалият е откаран в Спешния център на МБАЛ „Св.Анна”.  По време на първите протести той беше напръскан със спрей от 21-годишния Мартин Демирев, когото Районният съд във Варна осъди на 5 денонощия арест заради хулиганство.

„Днес провокативно ме питаха кой финансира протестите на хората. Никой не ги финансира. Хората излизат да си изкарат недоволството“, каза по-рано Петров. Той добави, че иска „тези мафиоти, които окрадоха народа, да си получат заслуженото“.

Хиляди варненци блокираха бул. „Мария Луиза”, а по-късно и района на автогарата. Придвижването на автомобили на бул. „Владислав Варненчик” беше невъзможно. Заради протестите на кръстовището между бул. „Андрей Сахаров” и бул. „Владислав Варненчик” в града се образува огромна „тапа” и движението беше спряно. Хората не спираха да викат „Мафия“, „Българи-юнаци“, „Спрете геноцида над българите“.