Лондон – Евтини самолетни билети

0
Добави коментар
agent
agent

Полезна информация за излитащи и кацащи полети до и от Лондон
на редовни и нискотарифни (low cost) авиокомпании

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
0896 88 99 07 или 0877 78 63 22

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ЛОНДОН

Евтини самолетни билети до Лондон – информация за летищата до Лондон

 

Летище Лондон Хийтроу е с летищен код LHR. Главно се използва от редовните авиолинии British Airways, Lufthansa, Air Frabce, Virgin Atlantic, BMI и много други. Тук каца и българския национален превозвач – България Ер. Има и изключения за някои нискобюджетни авиокомпании, които също кацат на летище Лондон Хийтроу и това са: Aer Lingus, Air Transat, Blue1, Brussels Airlines, flybe, TUIfly и Vueling.

Летище Лондон Гетуик е с летищен код код LGW. Летище Гетуик се намира на около 47 км южно от центъра на Лондон в Англия. Летище Лондон Гетуик е второто по големина, а и по брой на пътници, международно летище в Обединеното Кралство след Хийтроу. Гетуик е водещото летище на Европа за директни полети. Също така Лондон Гетуик е предпочитано летище от чартърните авиокомпании. Разполага с два терминала – North и South. От тях има полети до десетки дестинации из Европа, Азия, Америка и Африка; От летище София, а през летния сезон от Бургас и Варна се изпълняват полети до Лондон Гетуик.

Летище Лондон Станстед е с летищен код STN и се използва от нискобюджетни авиокомпании в Европа, включително и EasyJet и Ryanair. Летището се намира на около час път извън града, или 50 км извън Лондон. Летището разполага с една писта и с един терминал, които има три помощни сгради. Две от тези сгради са свързани с терминала чрез мостове, а третата е свързана чрез транзитна система. На терминала има ресторанти и кафенета, магазини и офиси на коли под наем, а в близост има и голям паркинг. Освен това, на два километра от терминала има и паркинг за дългосрочно паркиране, от който се предлага автобусен транспорт.

Летище Лондон Лутън е с летищен код LTN. е четвъртото по важност летище в Лондон, разположено на почти 3 км от центъра на град Лутън в Бедфордшир, Англия. Центърът на Лондон отстои на 56.5 км от него и това е четвъртото по големина летище, обслужващо района.
Лутън служи за база на нискотарифните авиокомпании easyJet и Ryanair, както и на Monarch Airlines и Thomson Airways. Повечето редовни полети от летището са до европейски градове, като има и чартърни полети до някои дестинации в Северна Африка и Азия. В България летището е познато е на пътниците, които пътуват до Лондон Лутън с нискотарифната авиокомпания wizzair.

Летище Лондон Сити е с летищен код LCY и се намира в Източен Лондон, на 10 км от центъра на града. Сред лондонсите летища се нарежда на пето място по трафик след Хийтроу, Гетуик, Станстед и Лутън. На летище Лондон Сити могат да кацат само малки и средноголеми самолети. То се използва предимно за бизнес авиация и през 2005 г. заема първо място в Европа за летище, на което оперират корпоративни и частни джетове. Пътниците се обслужват на един летищен терминал.

Лондон – забележителности

Кулата на Лондон
Изграждането й започва през 1078 г. по време на управлението на Уилям Завоевателя. Днес Кулата на Лондон е едно от най-известните крепостни здания в света. Тук ще имате възможността да видите безценната Корона със скъпоценни камъни, Средновековен дворец и позорната Кървава кула. Входът е около 20 паунда, малко по-евтино е, ако резервирате билет онлайн.

Бъкингамският дворец
Бъкингамският дворец е бил дом на кралското семейство от 1837 г. до отварянето му за посетители през 1993 г. Приемните зали са обзаведени с изящни и ценни предмети – картини, скулптури и едни от най-добрите английски и френски мебели. Насладете се на разходки из градините на двореца – 39 акра красота, разположени пред двореца и езеро от XIX век. Отворен е за посещение само през лятото, но не го пропускайте, дори да нямате намерение да влизате вътре.

Тауър бридж
Тауър Бридж е мост, който в комбинация от подемен и висящ мост. Намира се над река Темза, и е близо до Кулата на Лондон, откъдето получава и името си. Той е съставен от две кули, които са свързани с два хоризонтални свързващи пасажа. Целта им е мостът да издържи на хоризонталните сили, на които е подложен. Конструирането на моста започва през 1886г. и отнема общо 8 години. Официално е открит на 30 юни 1894г. от принца на Уелс – бъдещия крал Едуард VII и неговата съпруга – Александра от Дания. Общата дължина е моста е 244м, а кулите му са високи по 65м.

Британският музей
Британският музей се счита за един от най-големите и интересни музеи в света. Той привлича над шест милиона посетители всяка година. Едни от „звездите“ на изложбите са Асирийските съкровища, Египетските мумии и забележителното съдилище.

Уестминстърският дворец с парламента
Уестминстърският дворец, в който се намира Камарата на парламента (Houses of Parliament), е неоготическо изящество на архитектурата, което ще ви впечатли със сигурност. Построено е от Чарлс Бари и Аугустус Пугин през 1840 г. Заедно с часовниковата кула, кулата Св.Стефан и Биг Бен, предтавляват едни от най-добре познатите символи на Лондон.

Лондонското око
137-метровото виенско колело има 32 капсули, като във всяка една от тях могат да се поберат по 25 души. Возенето на Лондонското око отнема около 30 мин., а билетът струва 18,60 паунда.

Музей Виктория и Албърт
Музеят Виктория и Албърт е известен със своите колекции от почти всичко – от ислямско изкуство до интересни облекла от Вивиан Уестууд. Ще останете впечатлени.

Музеят Тейт Модърн
Помещава се в някогашна електроцентрала, той е експресивен и внушителен. След отварянето си става една от основните атракции на Лондон. Тук са се организирали изложби на популярни творци като Анди Уорхол и Фрида Кало. Входът е свободен с изключение на специални събития.

Площад Трафалгар
Трафалгар е площад в централната част на Лондон. Намира се в сърцето на Лондон и е един от най-известните площади в Лондон, Великобритания и целия свят. В центърът на площада е разположена колоната на Нелсън, която се пази от четири статуи на лъвове.

Катедрала Св. Пол
Катедралата Св. Пол е англиканска катедрала, намираща се на най-високата точка в Лондон – хълма Лъдгейт. Тя е седалище на епископа на града. Катедралата е едно от най-посещаваните места. Днешната катедрала (четвъртата, строена на това място) е създадена по дизайн на Кристофър Рен.

Мадам Тюсо
Мадам Тюсо е музей на восъчните фигури, основан от восъчния скултор Мари Тюсо. Този музей има клонове в няколко известни града. Моминското име на Мари Тюсо е Анна Мария Грошолц.

Уестминстърско абатство
Уестминстърското абатство е по-известното име на църквата Св. Петър от Уестминстър. Тя е голяма готическа църква, разположена е западно от двореца на Уестминстър. Това е традиционното място за коронации и погребения на английските, и по-късно на британските монарси.

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ: 0896 88 99 07 или 0877 78 63 22