Брюксел – Евтини самолетни билети

1
Добави коментар
agent
agent

Полезна информация за излитащи и кацащи полети до и от Брюксел
на редовни и нискотарифни (low cost) авиокомпании

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
0896 88 99 07 или 0877 78 63 22

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО БРЮКСЕЛ

Евтини самолетни билети до Брюксел – информация за летищата до Брюксел

Международното летище Брюксел е с код: BRU и е най-голямото летище в Белгия. Летището се намира на 11 км от Брюксел. Брюкселското летище заполага само един терминал. Освен вътрешни полети в Белгия, се изпълняват международни и полети на дълги разстояния. Дванадесет нискобюджетни авиокомпании използват летището.

Летище Брюксел Шарлероa e с код: CRL е на 60 км южно от Брюксел, в градчето Шарлероа. Целогодишно на летището кацат самолети от София, като основно полетите се изпълняват от нискотарифната авиокомпания Уиз еър.

Брюксел – забележителности

Главния Площад
Главният площад е задължителна спирка във вашата разходка из Брюксел. Къщите на гилдиите от XVIII век заобикалят този красив площад от XIII век. Къщата Maison du Roi и Кралската къща също са тук. Вътре освен другите неща, може да видите и носии, дарени на известната статуя Манекен Пис. Стилът тук е ар нуво. Много от забележителностите в града са построени в този тон, включително и улиците Paul-Émile Janson и Louise. Виктор Хорта е смятан за най-влиятелния архитект на ар нуво, а неговите произведения са изложени в Музея Хорта.

Белгийският кралски музей за изящни изкуства
Кралският художествен музей показва богатото белгийско наследство. Тук може да видите произведения от Рубенс, Ван Дайк и от двамата Брюгелс както и сюреалистични изложби като тази на Рене Магрит.

Aфриканският музей
Пълен е с насекоми, препарирани животни (включително и слон), типични дрехи и музикални инструменти. В бара до музея може да хапнете африканска храна и да пийнете африканска бира.
Кралският дворец на Брюксел
Кралският дворец на Брюксел е официалната резиденция на Краля на Белгия.

Пикаещото момче
Пикаещото момче или известен още като малкия Жулиен (на френски) е популярен символ на Брюксел. Представлява малък фонтан със скулптура на голо малко момче, което „пишка“ във басейна на фонтана.

Европейският парламент
Можете да се включите в обиколки с водач в парламента от понеделник до четвъртък в 10:00 и в 15:00 часа, а в петък – само в 10:00 часа. Най-лесно ще стигнете до Европейския парламент с автобус 38 (посока Homborch).

Мини Европа
Над 350 миниатюрни фигури на популярни забележителности в Европа, всичките в мащаб 1:25. Работно време: 9:30 – 20:00 часа (юли и август), 9:30 – 18:00 часа (средата на март – юни и октомври – началото на януари), от средата на януари до средата на март е затворен.

Съдебната палата
По-голяма от базиликата Свети Петър в Рим, сградата на Съдебната палата е вушителна и всяваща страхопочитание. Наблизо има наблюдателна площадка и стъклен асансьор, откъдето се разкрива гледка към Северен Брюксел. Отворена е за посещение всеки ден от 8:00 до 17:00 часа.

Музей на какаото и шоколада
Музеят представя бърза разходка през историята на шоколада в Европа, а по време на обиколката ще дегустирате мини-бонбончета в залата за приготвяне на бонбони и ще видите как се приготвят по-сложните видове. Вход: 5 евро. Работно време: 10:00 – 16:30 часа.

Малките изкушения на Брюксел
Брюксел е известен с местните вафлени изделия, шоколад, пържени картофки и много видове бира. Вафлените изделия можете да закупите от улични продавачи.

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ: 0896 88 99 07 или 0877 78 63 22