Как да си помогнем сами ако имаме разширени вени?

1
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ

Сол. Избягвайте солени храни. Те водят до задържане на течности, което може да доведе до отичане на краката.
Влакнини. Приемайте повече богати на влакнини храни като пълнозърнестхляб, пло­дове и зеленчуци всеки ден, за да не получавате запек, който задълбочава проблема.
Следете теглото си. Излишните килограми оказват натиск върху вените на краката и затрудняват кръвообращението от краката към сърцето. Така че дръжте теглото си под контрол.

ДВИГАТЕЛНА АКТИВНОСТ

Ходете, плувайте или карайте велосипед. Заниманието с тези спортове 30 минути на ден няколко дни в седмицата укрепва мускулите на краката и заздравява вените. Освен това те спомагат за изпомпването на кръвта към сърцето.
Станете и се раздвижете. Ако прекарвате продължително време седнали, поставете си за цел да ставате на всеки 45 минути и да се раздвижвате, като ходите бързо 5 минути.

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

Витамини. Витамините Е и С подобряват циркулацията на кръвта и укреп­ват стените на кръвоносните съдове. Приемайте тези добавки всеки ден.

ЗДРАВЕ ОТ ПРИРОДАТА

Мазила за облекчение. Нанасянето на хамамелис върху разширените вени може да намали болката. Дръжте мазилото в хладилника, защото нане­сен студен, кремът носи по-голямо облекчение.
Билки. Потърсете добавка, която съдържа боровинка (Vaccinium myrtillus) и готу кола. Тя подобрява кръвообращението и увеличава еластичността на вените. Друг вариант е дивият кестен, който намалява отока.
Масаж. Масажът на краката намалява дискомфорта.

НАЧИН НА ЖИВОТ

Хидротерапия. Обливайте краката си със студена вода, за да намалите болката. Опитайте също така редуването на топла и студена вода. Първо, по­топете краката си в топла вода за една минута, като ги разтривате. След това ги потопете в студена за 30 секунди, като отново ги разтривате. Върнете ги в топлата вода за 1-2 ми­нути. Повторете пет пъти.
Поддържащи средства. Винаги носете специални чорапогащи – те допълнително под­държат стените на вените на краката и предотвратяват отиването. Избягвайте да носите чорапи до коленете, които могат да нарушат циркулацията на кръв от коляното надолу.
Повдигайте краката си. Вдигайте краката си нависоко, когато имате възможност, за да намалите напрежението върху вените. По този начин-се намалява количеството кръв, което клапите трябва да изпомпат.
Глезени, не колене. Избягвайте да кръстосвате краката си в коленете, защото се на­рушава кръвотокът. Ако често сядате с кръстосани крака, научете се да ги кръстосвате в глезените, а не в коленете.

 

ФАКТ

Хемороидите са раз­ширени вени в област­та на ректума и ануса. Има подходящи лекар­ства без лекарско предписание,които облекчават дискомфорта, причинен от тях.

 

Хранителна диета помага при разширени вени

Публикувано в категории: Сърце и кръвоносна система

Автор simeonova

Изпитани 3 рецепти за лечение на разширени вени

Млади и стари, мъже и жени се оплакват от разширени вени. Възползвайте се от тези 3 рецепти, за да облекчите болките и да заличите вашите разширени вени

Ефикасни народни лекове при разширени вени

Проблемът с разширените вени може да бъде разрешен много лесно с помощта на народната медицина.

Ако страдате от разширени вени, използвайте тези билки

Разширени вени е един изключително неприятен проблем. Има начин да подобрите състоянието на вашите разширени вени с тези билки

ДИОКЕТ / DIOKET

ДИОКЕТ е венотоник и вазопротектор –т.е. лекарствен продукт, който подобрява тонуса и еластичността на кръвоносните съдове и ги предпазва от спукване и разкъсване. Препаратът се препоръчва при венозна недостатъчност, разширени вени, начална форма на декубитални рани и остри състояния при хемороиди. Подходящ е при тежест в долните крайници и синдром уморени крака.

Люспите от кромид лук лекуват разширените вени

Когато готвите у дома, не изхвърляйте люспите от кромид лук, защото може да ви бъдат полезни. В народната медицина имат широко приложение

Седемдневна програма срещу разширените вени

Паяжината от капиляри и разширените вени е следствие от намалената здравина на кръвоносните съдове.

За външна употреба: Листата на прясното зеле доказано гонят болестите

Листата на прясното зеле приличат на магнит, който изтегля болестите от човешкото тяло. Научете повече и се лекувайте с този евтин и рационален лек

Д-р Галили лекува разширени вени с уникален метод

Д-р Галили е усвоил уникален метод за лечение на разширени вени, при който резултатите са удивителни и не се налага последваща интервенция

Натурален метод за премахване на разширените вени

Разширените вени са на челни места в списъка с проблеми с кръвообращението. В повечето случаи от тях страдат жените.

Как да укрепим кръвоносните съдове на краката с народни средства?

Разширените вени са един от най-разпространените болести в света днес

ЛИОТОН 1000 гел / LIOTON 1000 gel

ЛИОТОН 1000 е лекарствен продукт за външно приложение (гел). Има противовъзпалително и противосъсирващо действие, намалява образуването на отоци при травми. Прилага се самостоятелно или паралелно с други медикаменти с подобен ефект.