Синът на Франко от „Рики е повери“ открит мъртъв

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Известната италианска попгрупа „Рики е повери“ (Ricchi e poveri), която снощи трябваше да се представи като почетен гост в рамките на 63-тото издание на музикалния фестивал в Сан Ремо, отмени участието си заради внезапната смърт на 23-годишния син на солиста Франко Гати.

Това беше съобщено от тазгодишния водещ на култовия конкурс – Фабио Фацио. Засега не е ясно дали групата изобщо ще може да излезе на сцената на легендарния театър „Аристон“ до края на събитието, което приключва в съботната нощ.

Алесио Гати е бил намерен мъртъв снощи в апартамента си в Генуа. Тялото му е било транспортирано за аутопсия в Института по съдебна медицина в града. Някои медии на Ботуша намекват, че в дома му е открит някакъв бял прах и младежът може да е починал от свръхдоза наркотици.

Басът Франко Гати, известен в музикалните среди на Апенините с прякора си Големия нос, категорично опроверга тази информация. Певецът, който е сред основателите на „Рики е повери“ през 1968 г., заяви, че синът му никога не е употребявал дрога, дори не е пушел, и призова журналистите да не сквернят паметта му, а да изчакат резултатите от разследването. По неговите думи, в последните дни Алесио се е оплаквал от силни стомашни болки.

Според други италиански медии обаче може да става дума за насилствена смърт и прокуратурата вече била завела дело за убийство срещу неизвестен извършител.

Италия