Британците подредиха най-романтичните филми

1
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Коледната история „Наистина любов“ е най-романтичният филм, показва британско изследване. Над 20 на сто от участниците в допитването заявили, че лентата им създава настроение за любов.

Харесай страницата ни във Facebook

На второ място е „Тетрадката“, а на трето – анимационният филм УОЛ.И.

Неврологът д-р Дейвид Луис заяви, че и трите филма пораждат „огледални“ неврони в мозъка, пише Агенция БГНЕС.

„Ако екранна двойка се целува страстно, огледалните неврони в главите на зрителите ще се задействат, създавайки усещане, че самите те се целуват. Те ще изпитат същите силни и приятни емоции като тези на екрана“, допълни д-р Луис.

Той допълни, че някои филми повишават и нивата на адреналина, засилвайки сексуалното привличане. „Когато двойка гледа романтичен филм заедно, всеки човек погрешно отдава част от предизвикания от филма адреналин на присъствието на партньора или партньорката.

Двойките е много по-вероятно да се докосват, да се държат за ръце, да се прегръщат и целуват, докато гледат романтичен филм, отколкото ако гледат не толкова чувствена лента“, заяви изследователят.

Десетката на най-романтичните филми е изготвена от компанията Лов филм енд майнд лаб интернешънъл, която попитала 150 души коя лента е най-вероятно да им създаде настроение за любов. „Наистина любов“ на режисьора Ричард Къртис проследява любовния живот на група лондончани в подготовката за Коледа.

На четвърто място е поставен „Нотинг Хил“, следван от „Мръсни танци“, „Дух“, „Хубава жена“ и „Титаник“. На девето място е спортната драма с Том Круз „Джери Магуайър“, а „Казабланка“ заема едва десето място, макар мнозина да го определят за един от най-романтичните филми.

Коментари

коментар(а)