Застраховка Гражданска Отговорност 101

1
Добави коментар

Основна информация за туристическите обекти, които е задължително да видите при едно сравнително кратко посещение на френската столица – Париж
Какви са първите мисли, които нахлуват в главите Ви, когато чуете Париж? Романтични картини, вино, невероятна атмосфера. Ако сте решили да изкарате няколко незабравими дни с любимия човек, Париж е градът за Вас.

Модна, културна, развлекателна и образователна столица и най-големият град във Франция – това е Париж. Неговите природни и исторически дадености, го превръщат в един от най-популярните градове в световен мащаб, като туристите, които го посещават всяка година наброяват около 15 милиона.

Река Сена разделя града на две части – десен бряг (на север) и ляв бряг (на юг). Не бива да пропускате невероятните спомени, които ще Ви донесе разходка по изключително добре поддържаните кейове по крайбрежието на реката.

Париж е град, пропит с история и култура. Чувството, когато се разхождате и разглеждате града се описва от мнозина, като че ли сте в „музей на открито”. Многобройни са площадите, музеите, дворците, катедралите и всички останали творения на човека и природата.

Най-ярката забележителност в столицата на Франция, безспорно е Айфеловата кула. От момента на нейното създаване през далечната 1889 година, кулата е един от най-посещаваните обекти в цял свят. Ако желаете, имате възможност да посетите кулата и през нощта и да се насладите на прекрасно светлинно шоу.

По време на престоят Ви в Париж, Ви препоръчваме да посетите Лувъра – най-големият музей във Франция и един от най-посещаваните. В миналото, сградата е имала различни предназначения, но сегашната си функция изпълнява от 1793 година.

Разходка по обсипания с кестени и най-известен булевард на Париж – Шанз-Елизе ще Ви донесе приятно удоволствие и ще Ви изведе до Триумфалната арка, която се намира в западния край на булеварда. Строежът на арката започва след победата на Наполеон Бонапарт при Аустерлиц през 1806 година и завършва през 1836 година.

Една от задължителните спирки по време на престоят Ви в Париж е Парижката Света Богодорица, която е известна още като Нотърдам – католическа катедрала в готически стил. Изключително внушителна, тя е построена в периода между 1163 година и 1345 година. Събудете историческия дух и усетете дъха на състоялата се в катедралата церемония по коронясването на Наполеон.

В случай, че ще останете в Париж за по-дълго време, ви съветваме да посетите Версайският дворец, който се намира на приблизително 20 км югозападно от Париж. Дворецът е някогашната резиденция на френските крале, от които най-известния е Луи XIV(Кралят Слънце).

За да бъдете спокойни по време на целия си престой в Париж, организирайки своята ваканция, романтична екскурзия или дори бизнес пътуване, не забравяйте да сключите застраховка Помощ при пътуване в чужбина с асистанс, вече и онлайн на online.generali.bg/.