Акцентът на съботния ден – Рома посреща Ювентус на „Стадио Олимпико” | Prognozi365.com – Футболни Прогнози

27
Добави коментар
stoian32
stoian32

В късен съботен мач от 25-тия кръг на италианската Серия „А” един срещу друг ще се изправят отборите на Рома и Ювентус. Можете да гледате срещата на живо от „Стадио Олимпико” на 16 февруари от 21.45 българско време. Ще успеят ли Рома да прекратят лошата серия, в която се намират, или Ювентус ще продължат уверено пътя си към защита на титлата си?

Рома

През новата 2013 година Рома успяха да се класират за полуфиналите на Купата на Италия след като отстраниха състава на Фиорентина в драматичен мач, стигнал до продължения. След това се изправиха срещу Интер и в първата среща успяха да ги надиграят с 2-1, осигурявайки си минимална преднина преди мача реванш. Добрите изяви на „вълците” обаче спират дотук. От началото на годината те нямат победа в Серия „А”. Записали са 2 равенства и цели 4 загуби. Това несъмнено се отразява много негативно на позициите им в класирането в първенството, където те се свлякоха до 9-тата позиция със своите 34 точки, на цели 9 от местата, даващи право на участие в Европа. Изглежда техния най-добър шанс да се сдобият с такова е да се класират за финала на купата, където ги очаква вечния им съперник – Лацио. Какъв по-подходящ момент за Рома да прекъснат негативната серия с победа над Ювентус днес? Това ще бъде отличен резултат за тях, но със сигурност няма да им бъде никак лесно. Все пак, римляни ще имат домакинско предимство – на „Стадио Олимпико” те постигнаха 5 победи, 3 равенства и 3 загуби през сезона. Допълнителна тежест са контузените – Симоне Перота, Федерико Балдзарети, а под въпрос е Пабло Освалдо.

Ювентус

Сезонът за Ювентус се развива по отличен начин. Защитата на титлата им в Серия „А” върви по план и те се намират на върха на класирането с 55 точки, с 5 повече от Наполи. Макар и да бяха отстранени от Купата на Италия след загуба от Лацио с общ резултат 2-3, „старата госпожа” се представиха добре и стигнаха полуфинал. Още повече, през седмицата те на практика си гарантираха място в четвъртфиналите на Шампионска Лига след като разгромиха Селтик с 0-3. Така те могат да дишат спокойно преди втория мач и да се съсредоточат върху изявите си в местното първенство. В началото на следващия месец те имат много важен двубой срещу преките им конкуренти за титлата – Наполи. Преди това, обаче, трябва да се съсредоточат върху срещата с Рома. В нея ще има доста отсъстващи футболисти – Квадво Асамоа, Джорджо Киелини, Никлас Бендтнер и Симоне Пепе; наказан е Леонардо Бонучи, а под въпрос са Андреа Пирло и Андреа Бардзали.

В последните 5 срещи между двата отбора има ясен доминатор – Ювентус имат записани 4 убедителни победи и 1 равенство. Последната бе по-рано този сезон – в Торино с резултат 4-1. Мисля, че и днес имат добър шанс за успех, а коефициентите това да се случи са повече от добри.

Прогноза: Ювентус @2,2