Лаптоп Dell Inspiron 5721 се предлага на цена 1 648 лева от PCSHOP.BG. Гаранцията на Лаптоп Dell Inspiron 5721 е 36 месеца.

2
Добави коментар
magi91
magi91

Dell Inspiron 5721 (5397063373413)
Голям екран, висока производителност и стилен вид.

Inspiron 5721 е един от най-новите лаптопи на известния производител Dell от серия Inspiron 17R. Той ще ви предложи удобна работа на голям дисплей, висока производителност и стилен външен вид. Моделът има наистина огромен дисплей с диагонал 17,3 инча, което се равнява на цели 43,94 см, който се характеризира с ярки и живи изображения с отлични цветове, антиотразяващо покритие, фонова подсветка и висока разделителна способност (TrueLife) — 1920 х 1080 пиксела. Това означава, че ще можете да използвате модела за удобно гледане на видео и снимки. Интересно е, че въпреки големия си екран и размери, лаптопът тежи по-малко от три килограма — 2,73 кг.

Дизайнът на Inspiron 5721 се отличава със заоблени и изчистени елементи, което е характеристика на цялата серия Inspiron. Елегантният сребрист корпус е покрит с полиран алуминий и е по-тънък в предната си част (28,34 мм), а отзад височината му достига до 35,6 мм. Клавиатурата е от островен тип, стандартна и пълноразмерна с отделна цифрова клавиатура и защита от разливане на течности. Клавишите са плоски и достатъчно големи, както и разстоянието между тях, което позволява лесно и бързо въвеждане без допускане на грешки от неволно натискане на съседни клавиши (стрелките и функционалните клавиши са значително по-малки обаче). Тъчпадът се намира леко в ляво, под основната клавиатура и заедно с двата бутона, които са под него, има овална форма и е леко вдлъбнат в корпуса. От лявата страна на корпуса са разположени захранващ порт, порт HDMI 1.4a (поддържа 1080p), мрежов порт 10/100 Mbit/s, два порта USB 3.0, един порт USB 2.0, комбиниран аудиопорт за микрофон и слушалки. От тази страна се намират и изходите за топлия въздух. Отдясно има още един порт USB 2.0, оптично устройство (8x DVD+/-RW) и отвор за заключване Kensington. По средата на предната тънка страна на корпуса е разположен слот за карти памет („8-в-1“ четец — SD, SDHC, SDXC, MS, MS Pro, MSXC, MMC, MMC+). Камерата има разделителна способност от един мегапиксел и вграден цифров микрофон. Лаптопът разполага и с два високоговорителя, които произвеждат много добър звук, благодарение на технологията Waves MaxxAudio 4.

За безжичната свързаност на Inspiron 5721 се грижи комбинирана карта Intel Centrino Wireless-N 2230 (802.11 b/g/n + Bluetooth 4.0). Процесорът на модела е двуядрен Intel Core i7 3517U с тактова честота 1,9 GHz и кеш-памет от трето ниво 4 MB. Процесорът е с много ниска консумация и спада към третото поколение процесори Core i на Intel — базиран е на новата архитектура Ivy Bridge. Поддържа Hyper-Threading, което позволява обработката на четири нишки едновременно („вижда“ се от ОС като четири логически процесора), хардуерна виртуализация VT-x и VT-d, както и технологиите Trusted Execution, AES, Anti-Theft, My WiFi, Enhanced Speed Step, Execute Disable Bit и др. Основната честота може да се повишава с технологията Turbo Boost до 2,8 GHz при работа на всички ядра или до 3 GHz като се използва само едното ядро. Ivy Bridge представлява подобрен вариант на архитектурата Sandy Bridge, т.е. предлага по-висока производителност както на процесора, така и на вграденото в него графично ядро. Освен това новите процесори се изработват по 22-нанометров технологичен процес и за първи път използват 3D транзистори за подобряване на енергийната ефективност. Другите новости са поддръжката на DDR3-1600 и на PCI Express 3.0. Производителността на процесора е малко по-висока от тази на аналогичен модел Core i7 от второ поколение. В процесора е вградена обновената графична карта на Intel — Intel HD Graphics 4000, която предлага по-голяма производителност спрямо предишната версия 3000. Максималната консумация на процесора достига едва 17 W (TDP), което позволява неговото използване в много малки лаптопи и ултрабуци.

Оперативната памет на модела е 8 GB DDR3 1600 MHz (два модула от 4 GB, разположени в два слота), а твърдият диск — 1 TB SATA (5400 об/мин). Моделът разполага и с отделна графична карта, въпреки наличието на вградената в процесора, и тя е сравнително бързата AMD Radeon HD 8730M с отделна памет от 2 GB. Тя увеличава значително графичната производителност на машината и може да се справя и с по-взискателни игрови заглавия. Поддържа се предаване на HD аудио през HDMI и DisplayPort, както и хардуерно декодиране на MVC, MPEG-2, DivX, XviD, VC-1, AVC и H.264 видео с висока резолюция. Поддържат се и технологиите OpenCL 1.2, DirectX 11 и Enduro за автоматично превключване между вграденото и външното графично ядро, както и няколко функции за икономия на електроенергия.

Dell Inspiron 5721 идва с инсталирана операционна система Ubuntu 12.04, която представлява отлична безплатна дистрибуция на Linux и която се използва от милиони потребители по цял свят. Тя включва голям брой приложения, които се инсталират и обновяват лесно и които са подходящи за всякакви задачи — за сериозна работа, разработка на софтуер, забавление и т.н. Актуалната версия на Ubuntu в момента е 12.10, но актуализацията става бързо и лесно, стига да разполагате с бърза интернет-връзка.

Що се отнася до батерията, то тя е 6-клетъчна литиево-йонна с капацитет 65 Wh и позволява продължителна автономна работа на лаптопа.

Dell Inspiron 5721 е елегантен марков лаптоп с отлична производителност и голям екран с висока резолюция. Базиран е на съвременни технологии и ще ви предложи от най-доброто, което е налично в момента на пазара на компютърна техника.