Отварят Комотини-Маказа през април

1
Добави коментар
aspektiinfo
aspektiinfo

Делегация от гръцкото Министерство на Македония и Тракия гостува на изложението „Ваканция & СПА експо“ в София.

„Тук сме, за да ви поканим в Северна Гърция, да стимулираме българските граждани да посещават още по-масово нашата страна“, каза Теодорос Караоглу, министър на Македония и Тракия в гръцкото правителство.

Според статистиката 80% от туристите в Северна Гърция са от балканските страни.

„Северна Гърция, като точка на привличане в Североизточна Европа, има огромни песпективи за развитие в различните форми на туризъм. Можем да увеличим досегашните много чести посещения на български граждани в Гърция, инвестирайки в четири насоки: море, поклоннически туризъм, зимен туризъм и шопинг“, посочи министърът. Той припомни публикация в български вестник, според която за Коледа и Нова година през 2012 г. българите са подкрепили гръцката икономика със 75 млн. лв., или близо 36 млн. евро. И че сънародниците ни са осигурили 70% заетост на хотелите в Драма и Кавала по празниците.

На въпрос за отварянето на новия пропускателен пункт при Маказа министър Карауглу отговори: „Знаем, че сме закъснели. Със затопляне на времето ще бъде положена последната асфалтова настилка на пътя. Очаквам, че през април ще се отвори трасето Комотини-Маказа. Естествено е, когато се отварят гранични проходи, да има движение на хора и в двете посоки. Пампорово е красиво място и очакваме да има много гръцки туристи“.