Галя Топалова – собственик на “Локомотив” Пловдив: Не сме любовници с Румен Петков!

24
Добави коментар
virtualna69
virtualna69

Името на собственичката на “Локомотив” ПД – Галя Топалова се завъртя трескаво в публичното пространство след публикуването на папарашки снимки, на които е повече от видно как по среднощ ексминистърът на вътрешните работи Румен Петков галантно й кавалерства в модния клуб “Блек лейбъл”. Разбра се, че партньорът на Топалова- турският милионер Зеки Байрам, е изревнувал от Румен Петков. Турчинът става бързо ключов играч в транспортния бизнес както благодарение на безрезервната подкрепа на ДПС, така и на невероятния чар на любимата жена Галя Топалова.
Чаровната бизнесдама и турският милионер живеят под един покрив и работят заедно. Официално Байрам контролира Etar – Grup holding – дългогодишния лидер на автобусните превози в България. Зеки притежава и 37% от Централна автогара София. Там пък партньор на президента в сянка на “Локомотив” е Гриша Ганчев, собственик на “Литекс Комерс”. Според официално поместената информация в медиите активите на Etap – Grup holding от 5 893 000 лв. през 2003 г. вече надхвърлят 21 069 000 през 2006 г. Байрам и Топалова са концесионери на един от плажовете в Китен, където притежават хотел „Додо Бийч“.

Медии забъркаха името на Галя Топалова в грандиозен скандал, свързан с точене на ДДС и по-конкретно в източване на бюджета чрез мрежа от фалшиви турски фирми. Според надеждни източници чрез мрежа от фалшиви турски фирми по няколко пъти на месец се точили солидни суми от републиканския бюджет. Запознати разясниха, че за целта се прилагат схеми, крити зад паравана на турското карго. Официално името на Топалова не фигурира никъде на Митница Свиленград и оттам твърдят, че не познават въпросната дама. Много се спекулира с темата точене на ДДС, категоричен е началникът на свиленградската митница Филип Александров.

……………………..
– Г-жо Топалова, да започнем направо – вие имате ли интимни отношения с ексминистъра на вътрешните работи Румен Петков?
– Няма такова нещо. Няма! С Румен Петков се познаваме отдавна, но не сме интимни. Когато ни снимаха, ние двамата просто излизахме от едно и също заведение. Съвсем нормално е да се спреш при познат, да си кажете здравей или довиждане. Ние си казахме тези неща и всеки от нас се качи на собствената си кола и си тръгна. Каква любовна двойка можем да бъдем ние двамата с Румен Петков?! Дори си мисля, че фотографите са чакали някой друг да излезе от заведението, но като са ни видели, са ни снимали, за да е по-интересно. И после пишат глупости – жената милионерка ходи с Румен Петков. Те го пишат, но няма такова нещо и само ми създават проблеми. Първо –

имах сериозен проблем със Зеки Байрам и то не заради самите снимки.

На тях се вижда, че ние с Петков нищо лошо и нередно не правим. Обаче заглавието на статията е просто фрапиращо. Репортерите не просто ни вкараха в една авантюра, те изкараха, че аз и Петков едва ли не сме го направили на стълбите, както се казва. В това заведение бях по покана на моята приятелка Силвия Кацарова. Отидохме 4-5 приятелки. Господинът (Румен Петков, б.а.) се отби. Васко Найденов и Силвия Кацарова пяха. Ако става въпрос – при нас, вътре, имаше депутати, известни личности. Няма да им казвам имената – не е редно. Но е факт, че във въпросната вечер имаше доста известни личности, артисти, певци, включително и депутати. Но след тези снимки е явно, че оттук нататък няма да излизам никъде. Тогава от заведението аз излязох първа, след мен беше Силвия Кацарова. За пък нея писаха, че искала 10 лева за такси. Какви 10 лева? Какво такси, след като Силвия се качи на колата си. Всички се качихме на личните си автомобили и си тръгнахме по къщите. Срещата ми с Румен Петков във въпросната вечер беше абсолютно случайна. Тези снимки ми направиха много лоша реклама.

– Румен Петков обаче е както ваш приятел, така и на Георги Гергов, който искаше да закупи футболния ви клуб. Възползвахте ли се от близките отношения между ексминистъра и олигарха Гергов, за да постигнете резултат при продажбата на “Локомотив”?
– Това, че Румен Петков ми е познат не означава автоматично, че ми е приятел. Да, Румен Петков е приятел с Георги Гергов, знам това. Специално аз познавам Румен Петков от две-три седмици, а Гергов го познавах от декември. Така че е много трудно е да се каже, че ние двамата с Румен Петков сме приятели. Но е истина, че

с Петков се запознахме чрез Георги Гергов.

Те двамата са приятели, но не знам изобщо до каква степен са близки. Дори не съм питала за това.

– Много са близки. Гергов, дори, преживя тежко оставката на Румен Петков като министър.
– Въобще не съм обърнала внимание на този факт, защото по онова време изобщо не съм познавала нито Румен Петков, нито Гергов. С Гергов съм имала три или четири срещи. Въпреки че не купи “Локомотив”, мисля, че е добър човек, хубаво говори, ерудиран е, между другото е приятен и за разговор, и за компания. Въпреки, че нашият разговор тръгна в различна от очакваната от мен посока, може да се окаже, че Гергов е приятен дори и за бизнес.

– Но дори с вашия специфичен чар не можахте да му продаде “Локо”?
– Това е бизнес, тук не става дума за чар. При нас финансите играят роля. В този случай (при преговорите с Георги Гергов) с чар не може да се спечели. Всичко е пари. Заради сините ми очи не всички ми казват „Да“. Не става… Но аз пък имам страшно много други успешни сделки. Човек трябва да вярва, че ще успее. Аз съм позитивен човек и по някакъв начин постигам това, към което се стремя.

Засега клубът си остава наш. Участваме в концесията на стадиона на “Локомотив” Пловдив. Като цяло за отбора няма кандидати, няма купувачи, финансова криза е. Ще видим какво ще правим. При всички положения – ще издържим. Ще свием разходите. Ако трябва и играчи ще освободим. Няма да си позволяваме луксове.

– Георги Гергов казва, че няма сделка, защото вие изкуствено надувате цената на “Локомотив” Пд. Според него сте искали някаква нереална сума от порядъка на 4 или 5 милиона?
– Това каква сума съм му казала на Георги Гергов и колко пари съм му поискала няма абсолютно никакво значение. Аз съм му казала една цена и въобще тази цена няма да я коментирам. Г-н Гергов си преценява дали ще купува клуба или не. Аз казах цената, той се отказа. Каза, че няма да купува. Ако преосмисли позицията си – добре е дошъл. В бизнеса всичко става, всичко се случва. Ако е решил, че днес пак трябва да купува някакъв отбор – добре. (Георги Гергов се опита да купи и да издържа и “Ботев” Пловдив, но удари на камък, б.а.).

– Споделихте, че Христо Бонев се опитва да продаде отбора зад гърба ви. Казахте: то е все едно някой да се опитва да продаде апартамента на друг човек. Вероятно Бонев действа така, защото очаква да вземе процент от сделката с продажбата на “Локо”?
– Този въпрос го задайте лично на Христо Бонев. Аз съм собственик и аз трябва да взимам решения относно отбора. Това, че

Бонев е легенда, не означава, че може да прави подобни неща, но въпреки това си ги позволява.

Те (ключовите фигури в “Локомотив”, б.а.) се опитват да ме вкарат в интриги. Аз не обичам да участвам в интриги. Пловдив е много странен град. Там живеят в затворени общества и трудно допускат външни хора. Когато съм в София от Пловдив ми се обаждат и ми казват – я ела тук. Отивам аз в Пловдив и ми се казва: ходи си в София. Даже последния път ми казаха: отивай си и не забравяй да си вземеш Славчо. Аз дори не знаех, че Славчо всъщност е кметът на града. Иначе публиката на “Локо” е най-великата публика, която съм виждала. ЦСКА, “Левски”, “Ботев”, всички отбори си имат публика, но не мисля, че те имат по-стройна агитка от нашата.

– Говорите срещу Бонев, но в града под тепетата се носят легенди как лично Зума ви е запознал с Георги Гергов и ви е препоръчал на него?
– Христо Бонев изобщо не ме е запознавал с Гергов и въобще не съм била със Зума на срещи с Гергов, както се писа. Бяхме само аз и Гергов.

– Вие сте единствената жена в България, която е собственик на футболен клуб от А група. Какво е усещането?
– Приемам го като една работа. Не съм футболен запалянко, въпреки че вече започнах да гледам мачове, макар и рядко. Не гледам редовно мачове на живо, защото ми се вдига кръвното, притеснявам се, нервите не ми издържат.
Работя страшно много. Ставам в 7 часа и излизам бързо от вкъщи. Прибирам се чак вечерта, понякога имам и вечери навън. Събота и неделя даже предпочитам да съм с дънки, дори си пия кафето по анцунг, маратонки, шапка. След тежки седмици е имало недели, в които съм спала до късно следобед. Но вижте, принципът на управление на всички фирми е един и същ. Матрицата е една. Но при футболния клуб трябва да получаваш резултати. При футбола всичко е открито, докато при фирмите не е открито, закрито е. Има и нещо друго – във футболния съюз има голяма борба, мачове се купуват, продават се…

Съдиите свирят, това което не трябва и се получават разногласия. Феновете не ме искат, после пък ме искат. Като има голове феновете искат собственика, в момента в които отборът започне да върви на зле, никой не го иска. Собственикът не може и не трябва да е виновен. Играчите са виновни. Вижте какво стана с Димитър Христолов, собственикът на “Ботев “ПД. Феновете го разпънаха, а не са прави. Той малко или много поддържа този отбор, така че трябва да му благодарят.

– Имала сте желание да учите право, обаче сте завършили само гимназия. Защо не завършихте висше?
– Не записах право, защото нямаше време. Рано се впуснах в бизнеса и забравих, че трябва да уча. Дори със Зеки решихме, че в движение ще учим бизнес и смятам, че днес съм успяла жена. Ходех в работническата гимназия (София), учих и работих едновременно. Бях едва на 17.
Още тогава си казах, че ще успея в бизнеса. И успях!

Отидохме в Пловдив, за да налагаме водите КОМ, а накрая взехме, че си купихме футболен отбор.

Взехме “Локомотив”, за да може чрез него да рекламираме водата. Искахме да използваме отбора с рекламна цел, а накрая взехме, че го купихме. Как стана? Един приятел ни запозна с Наков, после с Тасева и така.

– Какво представлява Зеки Байрам? С какво ви е впечатлил?
– Е сега, защо ще влизам в някакви подробности. Ние с него сме партньори и в бизнеса, и в живота. Оттам нататък за какво изобщо да говорим.

– Един безплатен вестник писа, че двамата ще строите МОЛ в Пловдив и за него ще извадите 4 милиона лева?
– В същия този вестник, в който излезе тази информация, бяха сложили снимка с текст “Галя и Зеки”. На снимката обаче бях не със Зеки, а с един от треньорите. Сами може да си направите извода колко е вярна информацията им за МОЛ-а в Пловдив.
Изкараха ни най-големите мафиоти, аз не го знаех това. Ние в Капитан Андреево нищо нямаме – ако говорим точно за тази митница, защото се пише, че там имаме някакво участие. Аз нямам интереси по границата, нямам интереси в Хасково. Когато се пише, всичко трябва да се доказва. Те сега прочели две-три имена, че са замесени в точенето на ДДС и сега, понеже темата е актуална – и… край – трябва и аз да съм вътре в схемата. Няма такова нещо. Ние сме в сферата на услугите и никога не сме вземали ДДС. Когато човек работи в сферата на услугите, не взима ДДС. Ние внасяме, ние не теглим ДДС. Ние не можем да се възползваме от тази “услуга”, образно казано.

Нямаме фирми на Капитан Андреево. Лично аз оттам минавам в годината два – три пъти, когато пътувам за Истанбул, и то обикновено летя със самолет. Но цялата тази медийна суматоха покрай мен идва от “Локомотив”.

– Не се ли притеснявате, че “Локо”Пд е отбор с най-мрачната слава в България?
– Нека да не отваряме тази тема, защото постоянно ми говорят за убитите президенти на “Локомотив”.

Като купувахме отбора, изобщо не съм се замисляла за това колко от неговите собственици са убити. Дори не знаех, че трима са застреляни, мислех, че са само двама.

Едно интервю на Мария Великова (специално за Агенция БЛИЦ)