Как да разберете дали котка Ви харесва?

2
Добави коментар
stamenova.nadezhda
stamenova.nadezhda

Специалисти са установили няколко основни признака, според които може да се разбере дали Вашата котка Ви харесва и обича, а именно:

1. Котката се трие във Вас

Котките имат жлези, от които отделят миризми и всичко, в което се отъркват им мирише познато. Тези жлези са съсредоточени в областта на главата и това е причината котките да търкат именно главите си в предметите, по които искат да оставят миризмата си.

Когато котката потрива главата си във Вас това показва нещо повече от просто разпръскване на миризмите си. Това показва, че тя е привързана към Вас.

2. Сама избира да седне във Вас или до Вас

Котките обичат топли места за спане, като например скута Ви, но това не е единственият мотив, който кара котката да избере място, на което да седне или легне.

Когато котката предпочита да бъде на място близо до вас, въпреки че има свободно по – комфортно място, някъде другаде в стаята, това означава, че Вие определено не сте й безразличен.

3. Следи Ви с поглед и Ви “намига”, от време на време

За котките следенето с поглед е неудобно, но ще го направи, когато иска да задържи около себе си хора които познава, харесва и им се доверява.

Когато имате визуален контакт с котката, бавно мигнете и вижте как тя прави същото, това е нещо като целувката за хората. Тя не прави така с всеки човек и ако го направи спрямо Вас, значи сте специален за нея.

4. Да Ви донесе “подаръци”

Ако Вашата котка ловува тя може да ви донесе част от плячката си. Например може да намерите глава на мишка или скакалец на места, където котката знае, че ще ги забележите.

Тя иска да сподели плячката си с Вас, защото Вие сте специален за нея. На нея не й минава през ума, че мишка или скакалец вероятно не са в менюто Ви.

5. Мъркане

Сигурно за това и Вие сте предполагали, че е свързано с любов и привързаност. Мъркането е знак на приятелство и повечето хора са запознати с този факт. Котките обаче мъркат и когато са ранени или дори умират.

Според специалисти, мъркането при котките съответства на нашата усмивка – понякога е от любов, а понякога е умоляваща. Има обаче едно специално дълбоко мъркане, което не може да бъде объркано.

То е само за най – близките хора и спокойно можем да кажем, че това е котешкият начин да се каже “Обичам те”.

Източник – baubau.bg

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари