Вижте какво причини метеоритът-убиец! (ВИДЕО)

2
Добави коментар
kalinka_petrova
kalinka_petrova

Вижте какво причини метеоритът-убиец! (ВИДЕО)

Отвори се нова страшна озонова дупка над Челябинск, слънцето вече изпарява река Миас

Смъртоносният метеорит-убиец изправи засегнатия регион на Челябинск пред екологична и климатична катастрофа. С навлизането си в атмосферата на Земята, метеоритът е пробил огромна озонова дупка, през която слънцето грее с огромна мощ. В резултат на това река Миас само за часове е започнала да се изпарява, разкри шокиращата новина actualno.com.

Метеоритът е отворил страшна озонова дупка

Според мнението на някои астрономи и физици, това, което е отворило тази чудовищна дупка в озоновия слой, е не метеорит, а болид. Местните жители от региона вече са започнали да се оплакват, че слънцето свети значително по-ярко и от него се усеща осезателна топлина.

След направените анализи в региона на област Челябинск, радиационният фон е в рамките на нормите, но хората продължават да се оплакват от глъхнене на ушите и главоболие.

Астрономите твърдят, че е възможно падналият вчера метеорит да е част от гигантския астероид 2012DA14, който премина снощи в огромна близост до повърхността на Земята. Те подчертават, че предсказването на това, което направи метеорита, е било изключително трудно за учените. В следствие на силата на взрива, която е определена като стотици килотона тротилов еквивалент, се е отворила ужасяващата озонова дупка.

Калинка Петрова

сподели бутон

Чудеса.нет препоръчва и: