Сервиз и ремонт на компютри

3
Добави коментар
dimo70
dimo70

Много фирми за компютри и сервизи предлагат ремонт на компютри и лаптопи, ИТ услуги и съпорт.

Проблема при повечето фирми е в това , че изпращат недостатъчно подготвени служители, често дори  без елементарен опит и познания на адреса на клиента.

Други уловки за зарибяване: безплатно посещение (по принцип такова няма), но разделяне на дадена услуга на множество под-услуги, при обявяване на отделни цени за всяка една в крайна сметка ще ви излезе златна, за да видите компютъра си работещ нормално. Тази практика определено оскъпява. Не се хващайте на това, защото единичните цени изглеждат примамливи с ниските си показатели, но сумирани в края ще ви накарат веднага да съжалите, че сте се доверили.

Още по темата: кои са най-често срещаните компютърни услуги в сервиза и на адрес ? Ще опитам да изброя, това което предлагаме и ние в сервиз Изток, както и при повикване на адрес.

Инсталирането на Windows, както и преинсталирането на Windows на компютри и лаптопи определено се причислява към една от най-търсените компютърни услуги както в сервиза така и на адреси. Много хора смятат, че това е елементарна услуга, за която не си струва да се плаща повече от 10-20 лв., но грешат. От инсталация до инсталация разликата в качеството може да е огромна. Често съм срещал дилетантски инсталации на Windows, където дори звук и драйвер за видео няма инсталирани. Няма по-лошо от една осакатена дилетантска инсталация на компютър или лаптоп. Да не говорим за множеството случаи на форматиране и изгубена информация и файлове.

Други често срещани услуги са почистване и ремонт на настолни компютри и лаптопи, инсталиране на програми, търсене и инсталиране на драйвери, софтуерни настройки, почистване от вируси, възстановяване на Windows след срив в буут сектора и други.

Чести са случаи на настройване на рутери и интернет по домовете и офисите, разрешаване на проблеми с периферни устройства като принтери и скенери, камери, клавиатури, мишки и други.

Добре е предварително да архивирате на флашка или външен диск най-важната си информация, снимки, документи и други. Не разчитайте на случайността. Търсете ни на 0894 700 233. Работно време на сервиза е всеки ден от 10 часа до 19.00 часа, включително събота. За поддръжка и съпорт търсете PC експерт Димитър Георгиев