Направи си сам мартеница Пижо и Пенда

2
Добави коментар
artandblog
artandblog

Днес ви оставям в ръцете на Краси от krasart.com, която ще ви покаже как сами да си направите Пижо и Пенда от бяла и червена прежда. Необходими материали:

бяла прежда
червена прежда
ножици
правоъгълно картонче (5 x 9 см)

Инструкции:

Отрежете бял и червен конец около 30 см дължина и ги завържете в единия им край на възел (снимка 1). Усучете ги (снимка 2), това ще бъде. Навийте червена прежда за Пенда, около картончето, а усуканите, червен и бял конец, пъхнете най-отдолу (снимка 3).  Завържете усуканата връв (снимка 4).

С червена прежда завържете в горната част на елемента, за да оформите глава, завържете и смесете краищата му с другите конци (снимка 5). Разделете долната част на Пенда на 2 равни части и между тях сложете навита на ръка малко червена прежда без да режете краищата (снимка 6). Вземете дълъг бял конец и го увийте 2 пъти в кръста, а после и по диагонал през торса й (снимка 7). След всеки диагонал правете по едно завъртане около кръста, а за да изпъкнат самите диагонали е най-добре да се направят по 2 пъти (снимка 8).

С червен конец оформете ръката като завържете и смесите с останалите конци (снимка 9). Изрежете излишната прежда в краищата (снимка 10). За по-хубава форма изрежете преждата на ръцете в полусфера (снимка 11). За Пижо процедурата е същата, но за краката му използвайте червен конец и усучете, както е показано (снимка 12). Източник: krasart.com

вижте също: