10 съвета как да изберете спортен център

2
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

НАМЕРЕТЕ СПОРТЕН КЛУБ, КОЙТО ВИ ПОДХОЖДА!

 

1.      Спортните клубове винаги могат да променят таксата за записване

Тя е само начин да ви вземат повече пари. Ако не искате да я плащате, просто кажете на администратора, че ще се запишете някъде другаде. В повечето случаи почти гарантирано ще ви опростят таксата.

2.      Уверете се, че можете да се отка­жете от членството по всяко време

Подсигурете се с писмено доказателство. Можете дори да добавите на ръка в договора си „както се договорихме с (името на администратора), мога да се откажа от членството си по всяко време без допълнително заплащане“. Поискайте другата страна да се разпише и попълнете датата, в случай че имат про­мени в състава и този администратор напусне след време.

3.      Разберете по кое време в клуба има най-много хора и адаптирайте програмата си. Ако предпочитате да тренирате на тихо, но можете да отделите време само след работа, когато за уре­дите има опашка, ще трябва да си потърсите друг клуб.

4.      Поискайте да тествате клуба за една седмица и доведете приятел. То й/тя може да открие проблеми, които вие не сте забелязали.

5. Настоявайте за безплатна трени­ровка с личен инструктор, ако се запишете. Ако вече предла­гат една, поискайте две.

6. Попитайте колко често се почиства и обслужва оборудването. Почистването трябва да става всеки ден, а проверката на състоянието поне веднъж месечно.

7. Когато ви развеждат из клуба, огледайте какво е цяло­стното му състояние, проверете дали има: остарели уреди и дали шкафчетата и душовете са почистени.

8. Ако администраторът ви омайва с приказки за часове по йога и пилатес, попитайте дали това струва допълнително.

9. Фитнес клубовете продават повече членски карти с надеж­дата, че хората няма да се появят. Ако само 20% от членовете дойдат да тренират в едно и също време, повечето клубове няма да разполагат с достатъчно място и уреди за тях. Попитайте кога са най-натоварените часове и идете тогава, за да видите дали мястото е твърде пренасе­лено за вкуса ви.

10. На наличните инструктори в клубовете им плащат комисиона плюс малък хонорар на час. Затова се пазете от инструктори, които ви преследват да се запишете при тях. Попи­тайте ги какви квалификации имат и се консултирайте с други клиенти, използ­вали услугите им.