Комбинации от храни за дълъг живот

1
Добави коментар
yApple

Колегите ни от Sportuvai.bg наистина знаят много за здравословния начин на живот. Ето, например, какво ни споделиха за действието на някои от любимите ни храни, когато ги похапваме заедно.

Кисело мляко + боровинки = силно тялоМалко от тази вкусна комбинация ще ви държи свежи след тренировка. Въглехидратите в киселото мляко в съчетание с витамините в плодовете помагат за бързото възстановяване на мускулите.  Храната е много важен компонент за поддържането на здраво и силно тяло след упражнения. Подбирайте я внимателно. Домати + зехтин = по-добри защитни функции на организмаДоматите съдържат всички големи каротиноиди (алфа каротин, бета каротин, лутеин, ликопен), както и два мощни антиоксиданти (витамини С, витамин Е), които помагат в борбата с рака и сърдечните заболявания. Тези полезни вещества се усвояват в пъти по-добре от организма в съчетание със зехтин, тъй като той забавя храносмилането. 

Овесена каша + ягоди = по-здраво сърцеОвесът съдържа важни фитохимикали и фенолни киселини. Изследвания са доказали, че тези съединения взаимодействат изключително благоприятно с витамин С (намаляват нивата на лошия холестерол). За да имате здраво и силно сърце, просто прибавете половин чаша ягоди в овесената си каша. Вижте кои са останалите хранителни комбинации при колегите от Sportuvai.bg.