GRID 2 печели от забавянето на GTA V

1
Добави коментар
embaka
embaka

Малко странна връзка между своя рейсър GRID 2 и гангстерския екшън Grand Theft Auto V направи ръководството на Codemasters.

Английската компания заяви, че забавянето на GTA V облагодетелства тяхната собствена игра, която иначе трябваше да излезе успоредно с тази на Rockstar през май.

„Да, от определена гледна точка за нас това е нещо положително“, изтъква продуцентът на GRID 2 Винсънт Муели“. По-нататък обаче той добавя, че Codemasters не била „особено притеснена“ от първоначално предвиденото пускане на GTA V през май предвид силното представяне на рейсърите на компанията.

„GRID и GTA са два различни вида игри и ако погледнете назад към GRID 1 ще видите, че тя излезе в седмицата, в която се появи и GTA IV и въпреки това се представи наистина добре. Ето защо когато първоначално се разбра, че GTA V трябва да излезе през май, ние не се почувствахме особено притеснени“, завършва Муели като реално сам си отговаря защо не би трябвало да има значение дали двете игри ще излязат скоро една след друга или не.

На всичкото отгоре бърза справка с гейм календара показва, че оригиналната GRID е била пусната в продажба четири седмици след GTA IV.