Материали за изработване на кухни

3
Добави коментар
bga
bga

Материали за кухни

Тръгваме по пътя на ремонта и обзавеждането, но нямаме идея в момента, кое се котира най-добре на пазара за кухни. Добре е да проучим нещата и основно да сме запознати с материалите, от които се изработват различните по-вид и цени кухни.

На първо време трябва да се ориентираме в подбора на фирма, която да изработи кухненското ни обзавеждане. Добрите фирми работят с богат асортимент от материали и качества, така, че да отговорят на нуждите на всеки. Една такава фирма е „Борман-Комерс“, страницата за кухненското обзавеждане на фирмата е http://borman.biz/?page_id=32 – там можете да се ориентирате за цени на различните видове кухни.

Произведени от качествена естествена дървесина мебелите за кухни държат много високи цени. Разбира се има и дървени мебели от по-евтини материали като иглолистно дърво, но там и качеството е на по-долно ниво, защото материалите съдържат влага, а тя предполага изкривяване и деформации.

Сред най-широко използваните от Борман Комерс материали на мебели за кухня е ПДЧ. Те представляват плоскости, направени от дървесни частици и слети, чрез смоли. От тях се правят горните и долни части на шкафовете, а задната част на шкафа е от фазер. ПДЧ е тежка, но и по-евтина.

МДФ материала е характерен с влакнеста структура. Изработва се от фино смелени и пресовани дървесни частици. Лек материал е и позволява декоративна работа. Освен това е и много здрав и лесен за обработка. МДФ е по-скъп материал, но пък успешно замества масивната дървесина и дори я превъзхожда в много отношения.

От МДФ се правят вратите на шкафовете в кухните. Той и изгражда лицевата и цялостната визия на кухнята.

Съществуват комбинации от шкаф от ПДЧ за коепус, фазер за гръб, и врати и предница на чекмеджетата от МДФ.

Кухненските плотове се изработват от ПДЧ, МДФ, а често в кухните фигурират и мрамора. Мрамора е мек материал, лесен за надраскване и нацапване. Изисква прецизна поддръжка.

Може да направите консултация кои материали и съчетания биха паснали най-добре на Вашите желания за кухненско обзавеждане. В „Борман-Комерс“ специалистите са изцяло отворени към клиентите си.