Калин Врачански във филм за Апостола на свободата

3
Добави коментар
dominika
dominika

Градът
  Регион

Калин Врачански във филм за Апостола на свободата

PlovdivWeek на 19/02/2013, 10:51

Снимка: plovdivweek

За масовите сцени са наети хора от самодейния колектив на село Климент

Първите снимки от филма „Васил Левски“ започнаха в Карлово на 18-и февруари, в навечерието на 140-ата годишнина от смъртта на най-великия син на България. Началото беше дадено от областния управител на Пловдив Здравко Димитров, който по стара българска традиция лисна менче с вода за успех на начинанието.

Здравко Димитров беше един от първите, които подкрепиха каузата. Той дари една своя заплата в знак на съпричастност към идеята.

Кинопродукцията е режисирана от българския актьор и председател на Асоциация „Българска кинокласика и култура“ Максим Генчев. Неговата идея е с този филм Апостолът да остане в душите ни като най-чистия българин, най-големия и смел патриот. Лентата обхваща живота на националния ни герой от 1841 г. до обесването му през 1873-та.

Главната роля във филма е поверена на Димо Алексиев. Водят се преговори с агента на холивудската българска актриса Нина Добрев за ролята на монахиня Ана. За масовите сцени Максим Генчев е наел над 70 души от самодейния колектив на село Климент начело с кмета Мано Манов. Калин Врачански ще играе Димитър Общи. За довършването на амбициозния проект   са необходими 2.4 милиона лева.

3 коментар(а) към „Калин Врачански във филм за Апостола на свободата“

ДОНКА ШКОДРОВА – 2013-02-19 12:45:50
Снощи в една от телевизиите за първи път видях актьора Димо Алексиев. Крайно бях изумена от безкрайно неподходящата му визия за поверената му роля. Моето мнение на карловка е, че този рошав образ е някаква подигравка и гавра с образа на Левски. Димо Алексиев може да е много кадърен актьор, но това е последната роля, която му подхожда.

Катерина – 2013-02-19 22:00:48
Абсолютно съм съгласна с Донка Шкодрова! В репортажа режисьорът каза, че целенасочено пренебрегнал (или нещо в тоя смисъл) визуалната прилика на актьора с Левски.Що за безумна идея, не разбирам! Киното е кино, защото е ВИЗИЯ, а да представяш най-свидния герой на България не просто с различна визия от истинската му, а с такава като на ОТШЕЛНИК, нямащ нищо общо с РЕВОЛЮЦИОНЕР – АПОСТОЛ за някои с основания може да се приеме за гавра! Колкото и за велик режисьор да се има и да си мисли, че ще създаде най-великия български филм за всички времена преди и за напред – пренебрегването очакванията и желанията на публиката и представата й за начин на преклон пред героя Левски не може да се нарече друго, освен БЕЗУМИЕ!

Катерина – 2013-02-19 22:06:31
А с влизането на Калин Врачански в ролята на Общи, публиката ще се чуди и дали Левски не е шизофреник, който се представя под името Общи.
Гавра Номер 2 на каста с публиката!

Коментирайте новините