Увеличаване на харесванията на Facebook страница чрез провеждане на Facebook игри

6
Добави коментар
ivantspetrov
ivantspetrov

Увеличаване на харесванията на Facebook страница чрез провеждане на Facebook игри

Увеличавне на харесванията на фейсбук страница? Провеждане на фейсбук игри. Как ангажирате по-голяма аудитория във Facebook?

В последните две години фейбук се оформи, като най-бързия и евтин канал за ефективна реклама на бизнеса. Това, което прави рекламата толкова ефективна е възможността с платените пари за реклама да ангажираме вниманието на потенциалните ни клиенти многократно като им дадем възможността да се абонират за нашата фейсбук страница и после многократно да им изпращаме интересна и важна информация отнасяща се до бизнеса ни чрез обикновени постове на стената на нашата страница.
Любопитното е обаче че дори и да привлечете вниманието на потребителите и те да посетят страницата ви във Фейсбук, това неозначава че те ще харесат страницата ви. Как да ги накараме да харесат страницата обаче?
Най-лесният начин да накарате посетителите на вашата фейсбук страница да я харесат е да им организирате игра с цел харесване като им обещаете награда. Практиката ни в провеждането на много успешни Фейсбук игри показва че най-важното нещо в организирането на подобна игра е ясното условие и действия, които трябва да предприеме даден потребител, за да участва и спечели. Това, което залагаме задължително като условие за участие е харесването на фейсбук страницата и записването на име и имейла, за да може да се отчете участието на даден потребител. Записването на името и имейла е една допълнителна възможност за изпращане на допълнителен имейл бюлетин. За да бъде още по-интересна една фейсбук игра след първите две стъпки (харесването и въвеждането на имейла) можем да изискаме максимум още едно, две условия от потребителя, за да не станем досадни иначе. Идеите могат да бъдат различни, от качване на снимка до споделяне с приятели и др.
Друг много важен елемент от провеждането на дадена фейсбук игра са общите условия. Уверете се че внимателно сте подготвили общи условия за играта, която ще проведете, за да няма после конфликтни ситуации. Във връзка със това тегленето на наградата е един такъв тънък момент. Много важно е когато теглите наградата, така да документирате събитието че да остави максимално чувство за доверие в потребителите ви, че наградата е била истинска и тегленето не е нагласено. Най-често това може да бъде реализирано с кратък видео материал или минимум добра фото сесия. За да изградите доверието в потребителите при тегленето на играта е хубаво да се види че наградата е тегли от жури, а не индивидуално от едно лице.
Обявете печелившия от фейсбук играта на вашата страница и го снимайте с наградата.
При успех в фесбук играта, след нейния край ще имате няколко хиляди харесвания повече. Браво.

Ако имате въпроси и идеи за това как да развиете вашата страница и имате нужда от нашата помощ, не се колебайте да направите кратко запитване от нашата страница за контакти за провеждане на фейсбук игра.