Диета със зелен чай

5
Добави коментар
tsokala
tsokala

Диета със зелен чай

18/02/2013г.

Диета със зелен чай

Диетата със зелен чай е страхотен начин да прочистим организма си, да подобрим храносмилането, да подпомогнем процеса на изгаряне на мазнините и да стимулираме белтъчната обмяна. На диета със зелен чай може да се подложите в рамките на 1-2 седмици, дори по-дълго.

Зеленият чай действа засищащо. Той е богат на белтъчини. Зеленият чай има листа, които не подлежат на ферментация, за разлика от тези на черния чай, те притежават много полезни вещества. В това число витамини С, Р, РР и групата В, минерали като желязо, флуор, калций, магнезий, калий, цинк и други.

Състава на зеления чай улеснява разграждането на мазнините и подобрява храносмилането. В зеления чай се съдържа тиамин, той спомага за снабдяване на мозъчните клетки с енергия. 

Важна и специална е съставката на зеления чай, която спомага за сгъстяване на излишните мазнини, още в червата и тяхното отделяне, на место да се натрупват в мастни депа в тялото. Зеленият чай спомага за извеждане на излишните течности, действа ободряващо и подобрява настроението и работоспособността. 

Едно от начина на приготвяне и сервиране на зеленият чай е, че той трябва да е винаги прясно запарен. В случаи, че запарката е престоялата, тя губи витамините и белтъчините си. Зеленият чай се поставя за 1-2 минути в съд с похлупак. Най-добър за консумация е топлият, но не врял чай. Снабдете се с висококачествен зелен чай. Неговото съхраняване става най-добро в добре затварящи се стъклени, метални или порцеланови съдове. Чаят в пакетчета е с ниско съдържание, независимо от марката и цената му. 

Приемайте зелен чай винаги на закуска. Така ще гарантирате сутрешното изчистване и стартиране с нов прилив от енергия за деня. Пийте зелен чай със следобедната закуска, а така също и преди лягане. Вечер зеления чай не само ще тонизира тялото ви, но и ще способства за приятен сън. 

Зеленият чай съществува и под формата на капсули, които също могат да бъдат приемани сутрин. Лесен начин да се възползвате от полезните му ефекти е продукта зелен чай екстракт.