Ресторанти за сватба: България

3
Добави коментар
tedolina
tedolina

Продължаваме обзорните статии за подходящите ресторанти за сватба и след Царско село и Панорама ще ви представим един от най-старите Софийски ресторанти: ресторант България. Родителите на Теди са се оженили в този ресторант, както и братята и сестрите им, и тогава това е било едно от най-емблематичните места в София. Сега ресторантът работи само за мероприятия, но винаги може да седнете да изпиете едно кафе и да хапнете вкусна торта в луксозната сладкарница.

♥  Местоположение: Инанна рейтинг 10/10 –  Локацията му можеше да бъде по-централна, само ако е катедралата Александър Невски. На пешеходно разстояние от Света София, Ротондата Св. Георги, Св. Седмочисленици,Света Неделя. Паркирането също не е никакъв проблем.

♥ Интериор: Инанна рейтинг 9/10 – Ресторантът е изключително представителен. Витата стълба придава допълнителна тържественост при посрещането на младоженците. Булчинската маса е на подиум по-високо от останалите маси. Така освен че младите-влюбени се чувстват още по-специални, имат и чудесна гледка към всичките си гости. За съжаление подвижният покрив не компенсира липсата на климатизация и това според нас е единственият  минус.

♥ Обслужване: Инанна рейтинг 7/10 – Управителят на ресторанта е много мил и кооперативен. Ще ви даде добри съвети за менюто, готов е да обсъжда варианти и да прави комбинации, които вие предложите. Сервитьорите, обаче, са бавни и недостатъчно мотивирани да предоставят добро обслужване – бавят храни и напитки и не са достатъчно любезни.

♥ Качество на храната: Инанна рейтинг 7/10 – Ние останахме много доволни от храната, но за съжаление за миналия сезон при нас пристигнаха мнения на колеги от бранша, които твърдят, че качеството е паднало чувствително. Затова – 7.

♥ Съотношение количество / качество / цена: Инанна рейтинг 9/10  – Въпреки зачестилите негативни мнения за качеството на храната, България си остава предпочитано място за сватби. Цените на кувертите са в средния ценови клас на ресторантите за сватби, а традицията, интериорът и обслужването вдигат летвата високо. Допълнителен приятен плюс е и наличието на професионален сладкарски цех, в който младоженците могат да изберат вида и вкуса на сватбената си торта.

Общ Инанна рейтинг- 42/50

Бихме ли го избрали за нашата сватба?