Цветан Соколов: За мен ще бъде голямо удоволствие да играя в Тренто заедно с Матей

2
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

„Не се чувствам като звезда. Това признание ще ме накара да работя много повече и да се усъвършенствам още”, сподели волейболният ни национал Цветан Соколов след като научи, че спечели наградата за най-добър диагонал „Златен глобус`2012”. „Много съм щастлив от това, което се случва. Ще бъде честен, че въобще не го очаквах. Особено като на финала бях изправен срещу Игор Омръчен, който е от много висока класа. Искам да кажа „Благодаря на феновете!” и се надявам, че напред ще ги радвам с играта си. Гласуването на хората означава, че те имат големи очаквания от мен и се надявам да не ги подвеждам”, коментира още признанието си той. 

След като в Италия има 877 точки и перфектни оценки от специалистите на Апенините, Соколов по традиция скромно каза:

„Не бих казал, че правя много хубави мачове защото ми е трудно да играя на два поста. Да играя като диагонал и център ме бърка, трябва да мисля едновременно за две неща. Цял живот съм играл диагонал, а ако ме бяха сложили да играя посрещач, щеше да ми е по-лесно. В момента ми е много трудно, но дано помагам на отбора ни да побеждава. Няма да играя център в националния! 3-4 месеца ми стигат за играта в центъра! Предпочитам да си играя диагонал!“, сподели Соколов пред Гонг.

Наскоро Цветан се видя и говори с новия ни национален селекционер Камило Плачи, ето какво ни разказа за това Соколов:

„С Камило Плачи си говорихме за лятото и очакванията му за отбора, че ще има много нови момчета. Той каза, че това лято ще е много важно за нас, че ще трябва да работим на 100%, че ще трябва да се раздадем напълно, за да направим това, което хората очакват от нас – да побеждаваме! И аз като всеки един спортист се целя във върха и имам високи цели! Надявам се това лято да направим нещо голямо. Не трябва да забравяме, че този година е различна, че отборът е променен, че трябва да започнем да работим на ново”.

Относно бъдещето си на клубно ниво, след като през юни миналата година премина под наем от Тренто в Кунео, сега за сезон 2013/2014,Цветан Соколов ни скри, че би се върнал в състава на Радостин Стойчев:

„Имам още 3 години договор с Тренто, не съм гледал никакви други оферти. За мен е много важно да остана в Италия още 2-3 години и да се науча на качествен волейбол! Тренто е в Топ3 на света и за мен ще бъде голямо удоволствие да играя в отбора на Тренто със съотборници като Матей и Хуанторена. Да се върна в Тренто за мен ще бъде един много голям плюс!”.