Северна Корея заплаши с „окончателно унищожение“ Южна Корея

1
Добави коментар
pepihappy
pepihappy

По време на съвещанието на Комисията по разоръжаване при ООН в Берлин представителят на Северна Корея обяви, че КНДР възнамерява „окончателно да унищожи“ Южна Корея, предаде „РБК“.

Причина за заплахата на севернокорейският делегат стана протеста на Южна Корея по повод последните ядрени опити на Пхенян. Припомняме, че Германия, САЩ и други страни от Западна Европа категорично порицаха ядрения тест, проведен на 12 февруари. В отговор на обвиненията им КНДР тогава заяви, че „агресивната политика на Южна Корея заплашва да доведе до пълно и окончателното й унищожаване“, съобщи КРОСС. 

„Както се казва в пословицата, новородено кученце не се страхува от тигъра. Безотговорното поведение на Южна Корея само известява за нейното окончателно унищожение“, заяви
севернокорейският дипломат Джон Йонг-рьонг.

Без изрично да посочва извършения миналата седмица пореден ядрен опит, Джон каза, че Северна Корея неотдавна е направила „решителна крачка към самоотбраната“, която той описа като „силна ответна мярка срещу чужд агресор“.

„Ако САЩ възприемат крайно враждебно поведение към КНДР, усложнявайки ситуацията, Северна Корея няма да има друг избор освен да направи втора и трета по-силна стъпка“, информира Mediapool.

loading…