Морските дарове не са полезни за кожата видяна 1149 коментари 0

3
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Хората не спират борбата с несъвършенствата по кожата си. Първо като тийнейджъри се борим с акнето, след това с отпускането на кожата и в последствие с появата на бръчки.

За да избегнете проблемната кожа, кремовете и серумите не са достатъчни.

Трябва да поддържате здравето си отвътре с правилно хранене и така да засилите имунната си система и да подобрите качеството си на живот, казват водещи дерматолози в Ню Йорк.

Има продукти, които овлажняват кожата, има и такива, които предпазват от преждевременно стареене. Въпреки това съществуват и големи вредители за външния ни вид, като на първо място са морските дарове. Не само бързите храни, полуфабрикати, консерванти и оцветители вредят, но съвсем безобидни и дори полезни според мнозина продукти могат да окажат лошо въздействие върху кожата ни. Скаридите, раците, омарите и морските зеленчуци съдържат големи количества йод, което води до образуването на акне. Хората с мазна кожа не трябва да ядат риба по-често от два пъти месечно, предаде БГНЕС.

Солта е вторият най-голям враг на хубавата кожа. Тя задържа течности в организма и допринася за подуването на лицето. Обезмасленото мляко също е продукт, който трябва да се избягва при кожни проблеми. Вследствие на захарта отслабва колагена в кожата и тя става отпусната и набръчкана. Алкохолът също е вредител, защото колкото повече пиете, толкова повече дехидратирате тялото си, което също води до образуване на бръчки.